Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι συνταξιούχοι της Βοιωτίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας




syn2

Στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, που έγινε στην Αθήνα, συμμετείχαν συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων Δημοσίου-ΙΚΑ-ΟΑΑΕ από τη Βοιωτία.
Συνταξιούχοι από όλη τη χώρα διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές των συντάξεων τους, που έχουν οδηγήσει στα όρια της φτώχειας 6 στους 10 συνταξιούχους, καθώς λαμβάνουν συντάξεις μικρότερες από 600 ευρώ το μήνα.
Ταυτόχρονα, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν με την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ αλλά και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία συνολικά:
syn11.717.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν κάτω από 600 ευρώ
1.327.000 λαμβάνουν συντάξεις από 360 ευρώ έως 500 ευρώ
390.000 συνταξιούχων λαμβάνουν συντάξεις από 501 ευρώ έως 600 ευρώ.
Οι απώλειες στο εισόδημά τους, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων είναι ακόμα μεγαλύτερες εξαιτίας των μνημονίων, καθώς φέτος δεν θα λάβουν τα Δώρα Πάσχα, καλοκαιριού και Χριστουγέννων.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, στον οποίο εξέθεσαν τα προβλήματα τους.
Όπως είπε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπουρης, “οι κύριες και επικουρικές μας συντάξεις έχουν πετσοκοφτεί, οι παροχές στην υγεία και αυτές σφαγιάστηκαν. Έχουμε την εκτίμηση βάσιμα ότι έρχονται καινούριες περικοπές”.
Την ίδια ώρα, εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει και το θέμα των εκκρεμών αιτήσεων για συνταξιοδότηση, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ειδικότερα, στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων εκκρεμούν για κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ 258.000 αιτήσεις. Από αυτές, οι 152.000 αφορούν στο ΙΚΑ, ενώ οι καθυστερήσεις κυμαίνονται από 12 μήνες έως και 3,5 χρόνια. http://www.siriosfm.gr/?p=41100


Δεν υπάρχουν σχόλια: