Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά


Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά εκπροσώπησε την Περιφέρεια στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Πέμπτη 4 Απριλίου, με εισήγηση που αφορούσε το θέμα : «Η Δια Βίου Μάθηση στην αντιμετώπιση της κρίσης».
Στην ομιλία της αναφέρθηκε στις δράσεις που πραγματοποίησε στα δυόμισι χρόνια η αιρετή Περιφέρεια, χρόνια ιδιαίτερα σκληρά τόσο για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, πολύ δε περισσότερο για όλους τους πολίτες.
Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της Στερεάς Ελλάδας ν΄ ανήκει στο Στόχο 2, γιατί έχει να κάνει αποκλειστικά με το ΑΕΠ και την ανεργία, ενός ΑΕΠ όμως πλασματικού που διαχέεται στην Αττική. Κριτήριο παντελώς άδικο.
Τόνισε τις συνεχείς και ισχυρές παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη για τη μετάβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην ενδιάμεση κατηγορία 85% του ΑΕΠ του μέσου ευρωπαϊκού όρου, κατά την 5η προγραμματική περίοδο, επισημαίνοντας ότι σε μια περίοδο κρίσης δεν μπορεί το ΑΕΠ ν΄αποτελεί μόνο κριτήριο χρηματοδότησης.
Στην ομιλία της η κα Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την κεντρική επιδίωξη των ενεργειών της Στερεάς Ελλάδας, τη σύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις αναπτυξιακές ανάγκες της Περιφέρειας, την αναβάθμιση των προσόντων του εργατικού δυναμικού, την ενδυνάμωση των προοπτικών απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνίας της συνοχής.
Μιλώντας για την 5η προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 ανατέθηκε στο συνέδριο της Περιφέρειας που θα λάβει χώρα στις 22-23 Απριλίου στα Καμένα  Βούρλα, όπου εκεί θα κατατεθούν προτάσεις ικανές και ρεαλιστικές ν΄ ανταποκριθούν στις προκλήσεις του 2014 – 2020.
Η 5η προγραμματική περίοδος, τονίστηκε από την πλευρά της, είναι το μεγάλο στοίχημα, είναι το εργαλείο στην εργαλειοθήκη για αντιστροφή του κλίματος της ύφεσης. Γιατί  μόνο μέσα από την επένδυση στον ενεργό πολίτη, συμβάλλουμε στην τόνωση της οικονομίας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στη δημιουργία βιώσιμης αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς και στη διαμόρφωση μιας περισσότερο συνεκτικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: