Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Με τον Γιάννη Σταθά συναντήθηκε το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Βοιωτίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Την Τρίτη 09-04-2013,  παραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσής μας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας Κο ΣΤΑΘΑ Ιωάννη, προκειμένου να του εκθέσουμε από κοντά τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Ν. Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα από τα μέλη του Δ.Σ παρατέθηκαν τα παρακάτω προβλήματα:
1. Δυσχαίριες αστυνόμευσης του νομού και κυρίως των περιφερειακών Δήμων, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, η οποία φτάνει το 30% της οργανικής δύναμης.
2. Η διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, η καθημερινή μετακίνηση-διαφυγή    κακοποιών από την Αττική προς το Νομό μας αλλά και ο μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που απασχολούνται στην περιοχή μας, επιτάσουν την άμεση ενίσχυση της Α.Δ. Βοιωτίας με Αστυνομικό προσωπικό.                                               
3. Ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών και επάνδρωση αυτού, με έδρα την Α.Υ. Θηβών, στην περιφέρεια της οποίας στεγάζονται και λειτουργούν οι Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα, προκειμένου να αποφορτιστούν οι λοιπές Υπηρεσίες της Α.Υ. Θηβών από την καθημερινή απασχόλησή τους με τις μεταγωγές των κρατουμένων.                                                                        
4. Τα περιπολικά και τα δίκυκλα δεν περνούν από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ).
5. Στέγαση της Α.Δ. Βοιωτίας σε εντελώς μη λειτουργικό κτίριο, άμεση ανέγερση σύγχρονου Αστυνομικού μεγάρου ή μεταφορά σε κτήριο με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.
6. Ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.                                                                                                                             
7. Ανεπαρκής συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων, λόγω έλλειψης και καθυστέρησης κονδυλίων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την  ζωή των εκτελούντων υπηρεσία Αστυνομικών.
8. Συνεχείς περικοπές των αποδοχών μας, που έχουν φτάσει το 30%.
9. Μή αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνο.            
10. Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των υπομνημάτων από την εκτος έδρας αποζημίωση.
      Από την πλευρά του ο κ. ΣΤΑΘΑΣ δεσμεύτηκε για την προώθηση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζούν τόσο οι Υπηρεσίες όσο και οι συνάδελφοι της Α.Δ. Βοιωτίας κάνοντας το καλύτερο δυνατό για την εξεύρεση άμεσων λύσεων.

          Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ.   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                    ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ  ΖΑΧΑΡΙΑΣ        

Δεν υπάρχουν σχόλια: