Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για τη συμμετοχή στην 47η ΠΕΛ


syskpelΣύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φανής Παπαθωμά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με την συμμετοχή δημάρχων, παραγωγικών φορέων και του προέδρου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
Στόχος η καλύτερη δυνατή παρουσία και προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν δωρεάν αλλά και των πλεονεκτημάτων των δήμων οι οποίοι θα συμμετάσχουν με κόστος από 500 έως 1000 ευρώ.
«Το ποσό συμμετοχής για τους δήμους καθορίζεται από την ΠΕΛ ενώ για τους επαγγελματίες η συμμετοχή είναι δωρεάν σε μια κτηριακή εγκατάσταση 3.000 τ.μ. το οποίο νοίκιασε η Περιφέρεια Στερεά Ελλάδας και μέσα εκεί θα φιλοξενηθούν όλοι οι τομείς της παραγωγής», σημείωσε η Φανή Παπαθωμά.
Επίσης απεύθυνε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες επιχειρηματίες «να δώσουν το παρόν στην έκθεση διότι αυτές είναι που θα κάνουν και τη διαφορά, η γυναικεία επιχειρηματικότητα πιστεύω ότι πρέπει να τονιστεί και η έκθεση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία».
Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση και «σανίδα σωτηρίας» την έκθεση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης και τόνισε ότι «η συμμετοχή στην έκθεση είναι ότι καλύτερο για την προβολή και προώθηση της Βοιωτίας και των προϊόντων της και στο εξωτερικό δεδομένου οτι στην ΠΕΛ θα βρίσκονται μεταξύ άλλων και 15 εμπορικοί ακόλουθοι και αρκετοί εκπρόσωποι μεγάλων αλυσίδων τροφίμων που ενδιαφέρονται για προμήθεια προϊόντων της περιοχής».
Όπως είπε ο κ. Αγνιάδης τα τοπικά προϊόντα δεν πρέπει να είναι μόνο ανταγωνιστικά αλά και να προβληθούν γι αυτό «η συμμετοχή όλων των επιχειρηματιών της Βοιωτίας είναι μια ευκαιρία και μάλιστα η συμμετοχή είναι δωρεάν και τα έξοδα θα καλυφτούν από το Επιμελητήριο».
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Γιάννης Γρανίτσας δήλωσε σχετικά:  «Καλέσαμε τους δήμους να τους ενημερώσουμε για τους στόχους της ΠΕΛ οι οποίοι είναι κυριολεκτικά εστιασμένοι στο να προβάλουμε τις δραστηριότητες, τα προϊόντας, της περιοχής, το πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον ιαματικό και γενικά τον τουρισμό. Μέσα από την ΠΕΛ να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να βοηθηθούν και σκοπός είναι να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αλλά και στην ξένη αγορά αφού φέτος θα επισκεφτούν την έκθεση αρκετοί ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό οι οποίοι θα έχουν άμεση επαφή με τους παραγωγούς». Πηγή http://viotianet.gr/?p=7704

Δεν υπάρχουν σχόλια: