Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Έκλεβαν χαλκό από εργοστάσιο -Έπιασαν τους 2 από τους τρεις δράστες


ΕΚΛΕΒΑΝ ΧΑΛΚΟ ΑΠΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στην Τανάγρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο 34χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων αλλά και ενός ακόμη 42χρονου ομοεθνούς συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από εργοστάσιο στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, να κινείται στην περιοχή της Τανάγρας.
Οι δράστες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, εγκατέλειψαν το όχημά τους και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και την ιδιομορφία του εδάφους, διέφυγαν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, μέσα στο οποίο βρέθηκαν πλήθος χάλκινων αντικειμένων (βάνες, ρολόγια πιέσεως, καλώδια κ.λ.π.) και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων χθες το μεσημέρι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δυο 34χρονοι δράστες.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τον 42χρονο συνεργό τους, είχαν αφαιρέσει προχθές ) το απόγευμα τα ανωτέρω χάλκινα αντικείμενα από ανενεργό εργοστάσιο στο Σχηματάρι και κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στον νόμιμο κάτοχό τους.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για τον εντοπισμό του ομοεθνούς συνεργού τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: