Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ο Ορχομένιος Γιώργος Τσεκούρας ανάμεσα στους μαθητές που αναδείχθηκαν στο 1ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας

Ο μαθητής Γιώργος Τσεκούρας 

Μία αξιόλογη εκδήλωση παρακολουθήσαμε όσοι παρευρεθήκαμε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας την Παρασκευή 26/4/2013 για την απονομή βραβείων στα πλαίσια του 1ουΠεριφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού για την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας. Βραβεύτηκαν οι μαθητές και ομάδες μαθητών από όλη την Στερεά Ελλάδα, που διακρίθηκαν για τις εργασίες που εκπόνησαν με αντικείμενο την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία. Κι` ανάμεσά τους ένας δικό μας παιδί, ο Γιώργος Τσεκούρας, ένας πολύ δυνατός μαθητής γιος του Λουκά Τσεκούρα που φοιτά στο 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς, ο οποίος  απέσπασε βραβείο για τη συμμετοχή του με την εργασία «Η υπεραξία ενός αγροτικού προϊόντος».  

Κατά γενική ομολογία της κριτικής επιτροπής, παρουσιάστηκαν πολύ αξιόλογες και αξιέπαινες εργασίες απο μαθητές απο όλη την Στερεά Ελλάδα, ενώ οι όλοι οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Στερεάς Ελλάδας που τίμησαν την εκδήλωση, έκαναν λόγο για εναν εξαιρετικό μαθητικό διαγωνισμό που θα πρέπει να συνεχιστεί.
Την εκδήλωση συντόνισε η Διευθύντρια του ΕΒΕ Φθιώτιδας κα Δέσποινα Δροσοπούλου ενώ προλόγισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας συγχαίροντας τους μαθητές και τόνισε την σημασία της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. 

Ακολούθησαν ομιλίες απο τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Κοτρωνιά, τον γενικό γραμματέα του ΕΒΕ Φθιώτιδας κ Νίκο Ζιάκα, τον κ Παπαλέξη. Ξεχωριστή θέση είχε η ομιλία του επίσιμου καλεσμένου της εκδήλωσης κ. Γιώργου Κολλιόπουλου (ιδρυτής & Δ/νων Σύμβουλος της Speironcompany,που ήταν ο πρώτος επιχειρηματίας διεθνώς ο οποίος είδε ένα σημαντικό κενό στην κατηγορία του ελαιολάδου, φτιάχνοντας το πρώτο ultra premium ελαιόλαδο και δημιουργώντας ουσιαστικά μια νέα κατηγορία στο ελαιόλαδο – ανώτερη του extra virgin). 

Την εκδήλωση τίμησε και με την παρουσία του ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Χρήστος Σταικούρας, που παρά το φορτομένο πρόγραμμα του, παρέστη δηλώνοντας οτι ήθελε απο κοντά να συγχαρεί τα παιδιά για την προσπάθειά τους.
Ο Γιώργος Τσεκούρας ανάμεσα στους γονείς του,  Γεωργία Μαντζουράνη και Λουκά Τσεκούρα.
 Το ORCHOMENOS PRESS του εύχεται "καλή πρόοδο" !

Το ORCHOMENOS PRESS  ήταν εκεί 
και συγχαίρει την οικογένεια του Γιώργου Τσεκούρα. «Καλή πρόοδο»!

Στο περιθώριο, μάλιστα, συναντήσαμε τον Επιχειρηματία κ. Γιώργο Κολιόπουλο - που έβαλε το λάδι σε νέες αγορές αλλά ουσιαστικά εφάρμοσε στην πράξη το executive marketing στον πρωτογενή τομέα - ο οποίος  ήρθε στην Στερεά Ελλάδα προσκεκλημένος των πέντε Επιμελητηρίων της Περιφέρειας μας για να μας μιλήσει για το "μυστικό' της επιτυχίας του! Ακούστε τον τι είπε μπροστά στους μαθητές που συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: