Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αρχίζει το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ


Ξεκινούν στις 10 το πρωί οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την γενική γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα, να παρουσιάζει την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής σχετικά με τα καθήκοντα, το πρόγραμμα και τη δράση του κόμματος μέχρι το επόμενο συνέδριο.
Η κ. Παπαρήγα αναμένεται να τονίσει ότι το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ δίνει απάντηση στο πιεστικό ερώτημα του πώς θα οργανωθεί ο αγώνας απόκρουσης των βάρβαρων ταξικών αντιλαϊκών μέτρων από οποιαδήποτε κυβέρνησης διαχείρισης της κρίσης και των συμφερόντων των μονοπωλίων, είτε με κορμό της Ν.Δ. είτε με το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση του λεγόμενου αντιμνημονιακού τόξου, από τη λαϊκή Δεξιά έως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.
Προηγήθηκε τετράμηνη διαδικασία κατά την οποία συζητήθηκαν στις κομματικές οργανώσεις, στην ΚΝΕ, και με εργαζόμενους τα προσυνεδριακά κείμενα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Περισσού, για τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ υπέρ ψήφισε το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%. Για το νέο Καταστατικό τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 97,3%, 1,21% και 1,49%. 
Θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% των μελών της και με κατά ή λευκό το 1,1%.
Χαιρετιστήρια μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δεκάδες κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλες τις ηπείρους.
Αποχωρεί η Αλ. Παπαρήγα;
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κ. Παπαρήγα ενδέχεται να μην είναι και πάλι υποψήφια για γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται.
Η ίδια, πάντως, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πριν από περίπου δύο μήνες, είχε αναφέρει, ερωτηθείσα σχετικά, ότι «ουδείς αναντικατάστατος», σημειώνοντας παράλληλα ότι «στο κόμμα έχει αναπτυχθεί μια νέα γενιά ικανότατων στελεχών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: