Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΡΟΥΜΕΛΗ»: 17-20 Μαΐου 2013 στο Δημοτικό Άλσος του Αιγάλεω.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από μια παρατεταμένη οικονομική ύφεση των αγορών, η Διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, κόντρα στις αντιξοότητες και το αρνητικό κλίμα της εποχής, αποφάσισε να κινηθεί αποφασιστικά στηρίζοντας πράξεις εξωστρέφειας, συνδιοργανώνοντας, με τις διακρινόμενες για την πολύχρονη εμπειρία τους στην εκθεσιακή αγορά EXPO COM – Σοφοκλής Μποτονάκης – Χρόνης Ινιωτάκης μία σειρά εκθέσεων, υπό τον γενικό τίτλο: «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΡΟΥΜΕΛΗ».
            Κάνοντας πράξη την στήριξη μας στον αγροτικό τομέα καθώς και στον τουρισμό που απορρέει από αυτόν, διοργανώνουμε την πρώτη έκθεση 17-20 Μαΐου 2013, στο Δημοτικό Άλσος του Αιγάλεω.

              Θεωρούμε ότι «βγαίνουμε μπροστά», στηρίζοντας έμπρακτα τα μέλη μας, με την συμμετοχή μας ως συνδιοργανωτές σε δύο γεγονότα αξιώσεων, «ανάσα» στις σχέσεις των παραγωγών με το ευρύ κοινό της Αττικής.

Κύριοι στόχοι είναι:
(α)       Η ανάδειξη των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας που σχετίζονται με την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών αλλά και παραδοσιακών προϊόντων της Ρούμελης.
(β)       Η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή από τα εκτιθέμενα προϊόντα - υπηρεσίες μέσω των εκδηλώσεων των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και των εκδηλώσεων Φορέων και Αρχών που συμμετέχουν και στηρίζουν την Έκθεση.
(γ)       Η προσπάθεια για την τόνωση των συναλλαγών της αγοράς του κλάδου και η ανύψωση του ηθικού των καταναλωτών μέσω της άμεσης πώλησης οικονομικών και ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.
(δ)       Η ανάδειξη των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων ως ανταγωνιστικά προϊόντα, το οποίο θα αποτελέσει και το κλειδί των ελληνικών εξαγωγών.

Σκοπός της «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΡΟΥΜΕΛΗ» είναι η ανάδειξη και των ποιοτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρουν τα Ρουμελιώτικα προϊόντα αλλά και η προώθηση στο αθηναϊκό κοινό του στερεοελλαδίτικου τουριστικού προϊόντος- Η Στερεά Ελλάδα ως γαστρονομικός τουριστικός προορισμός.

Παράλληλα τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για την διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων ή άλλων εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση του κοινού τόσο για τα προϊόντα ή τις δράσεις των εκθετών όσο και για γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες της Ρούμελης.


Με βάση τα στατιστικά δεδομένα παρόμοιων γεγονότων αλλά και τις ανάγκες της τοπικής αγοράς γνωρίζουμε ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών, τόσο αριθμητικά όσο και ουσιαστικά είναι μεγάλο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, διαπίστωση που μας κάνει να ευελπιστούμε ότι οι επιχειρηματίες οι φορείς και το καταναλωτικό κοινό θα αγκαλιάσουν την  «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΡΟΥΜΕΛΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: