Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Εκδήλωση-Συζήτηση για την συγκρότηση Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στη Βοιωτία


Παρασκευή  8 Μάρτη,  ώρα  7.00 μμ

Συνεδριακό Κέντρο Θήβας ,  αίθουσα Σεμέλη

 

Παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης και Αγώνα
Για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
√   Σχεδόν 3 χρόνια μνημονίων και ιμπεριαλιστικής υποδούλωσης της χώρας η εργατική τάξη και ο λαός μας ζουν έναν πραγματικό εφιάλτη. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, οι απολύσεις, εξαπλώνονται σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές καταλύουν, απροκάλυπτα την ήδη ναρκοθετημένη εθνική κυριαρχία.
√   Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την ίδια πολιτική της ξενοδουλείας και των άγριων αντιλαϊκών μέτρων. Κλιμακώνει το καταστροφικό έργο των μνημονίων με συνεχή αντιδημοκρατικά πραξικοπήματα Θωρακίζει την αντιδραστική πολιτική της με μέτρα αντιλαϊκής καταστολής και τρομοκρατίας. Στοχοποιεί τους λαϊκούς, εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και κάθε άλλη μορφή εργατικής και λαϊκής αντίστασης. Μετατρέπει όλη τη χώρα σε «ειδική οικονομική ζώνη».
√   Η κατεύθυνση του εκφασισμού της κρατικής πολιτικής συμβαδίζει με την αξιοποίηση και του φασιστικού φαινόμενου, της ναζιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», που χρησιμοποιείται σαν εφεδρική δύναμη εκφοβισμού και χτυπήματος του εργατικού, λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος
√   Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, προβάλλονται με αριστερή ταμπέλα στο λαό υποτιθέμενες «διέξοδοι» και κατευθύνσεις, που αποπροσανατολίζουν, αναπαράγουν αυταπάτες για «εύκολες» και «άμεσες» λύσεις. Η λεγόμενη «υπεύθυνη αντιπολίτευση» και η ταχεία σοσιαλδημοκρατική μετάλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει εγγυήσεις για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ευρώ και για την «τήρηση των δεσμεύσεων» προς την ΕΕ, ενώ η πολιτική του ΚΚΕ που με τις θέσεις του 19ου συνεδρίου δεν αναγνωρίζει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της Ελλάδας, εναντιώνεται στην πάλη κατά της πολιτικής υποτέλειας και επαγγέλλεται «διαμόρφωση συσχετισμών» για μια υποτιθέμενη «λαϊκή εξουσία» στην οποία παραπέμπεται η λύση ακόμη και άμεσων λαικών προβλημάτων,.την ιδια στιγμή που στο μαζικό κίνημα εφαρμόζει μια διασπαστική πολιτική απομόνωσης.
√    Στη γειτονιά μας, οι ιμπεριαλιστές προωθούν ολοταχώς το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής τους στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής. Η συγκυβέρνηση μπλέκει το λαό μας στα πολεμικά σενάρια των ιμπεριαλιστών, οδηγώντας τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το πραγματικό ζήτημα που προβάλλει δεν είναι να προσανατολιστεί ο λαός και η Αριστερά στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι και στην αναζήτηση δήθεν αριστερών κυβερνήσεων, αλλά να στραφεί σταθερά στο δρόμο του λαϊκού, εξωκοινοβουλευτικού αγώνα, για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Σαν αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤO, για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτοι αγωνιστές,
κάνουν συζητήσεις-εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Βοιωτία  για την ανάγκη συγκρότησης μιας «Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία». Η Πρωτοβουλία μας φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα στο λαό να οργανωθεί σε μια  σωστή βάση, που θα του επιτρέψει να διεξάγει νικηφόρους αγώνες που θα ανακουφίσουν τη ζωή του από την επίθεση του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού και θα τον προστατέψουν από «ψεύτικους» φίλους που θα τον πουλήσουν.Θέλουμε να δυναμώσουμε μέσα στο εργατικό και λαικό κινημα  εκείνον τον προσανατολισμό μαζικής πάλης που στρέφεται ενάντια στην πολιτική της ταξικής συνεργασίας ,του εξωραισμού του αστικού κράτους ,της υποταγής και της καπιταλιστικής διαχείρισης. Η Πρωτοβουλία μας δεν έρχεται να υποκαταστήσει τους λαικούς αγώνες.Αντίθετα θέλει να γίνει κομμάτι τος.Να συνδεθεί με τους νέους  εργατικούς-λαικούς αγώνες και αγωνιστές και να συμβάλει στον σωστό προσανατολισμό του κινήματος.

Σας καλούμε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013  και ώρα 7.00μμ σε
εκδήλωση - συζήτηση στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας , στην αίθουσα Σεμέλη. Για να συζητήσουμε και να προχωρήσουμε μαζί στο δύσκολο δρόμο του αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: