Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η ΚΕΔΕ στηρίζει τον Τηλεμαθαρώνιο Αγαπής της UNICEF


Οι δήμοι όλης της χώρας θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια της UNICEF για την εξασφάλιση των παιδικών εμβολιασμών παιδιών ευπαθών κοινωνικών ομάδων στη χώρα μας με την πλήρη καταγραφή αυτών των αναγκών. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF  με θέμα τον «Τηλεμαραθώνιο Αγάπης  -Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου- για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο».

Όπως σημείωσε ο κ. Ασκούνης, όλοι οι δήμοι, μέσω του δικτύου των κοινωνικών τους δομών και των δομών αλληλεγγύης που διαθέτουν, θα συμβάλλουν στην καταγραφή των αναγκών για εμβόλια, ώστε σε κανένα παιδί να μη λείψει ο εμβολιασμός, συμμετέχοντας έμπρακτα στην εκστρατεία της UNICEF, για στοχευμένη ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης νοσημάτων που αντιμετωπίζονται με τον εμβολιασμό.
«Σε μια εποχή που αυξάνεται ο αριθμός των φτωχών και ανασφάλιστων οικογενειών, σημείωσε ο κ. Ασκούνης, η Αυτοδιοίκηση θα συμβάλει, με όλα τα μέσα που διαθέτει, στην αναχαίτιση της εμπορευματοποίησης της φτώχειας αφενός και αφετέρου στην διεύρυνση της «ομπρέλας» αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής. Και το χαμόγελο των παιδιών μας, σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, για μας αποτελεί αστείρευτη πηγή δύναμης για να φέρουμε σε πέρας το έργο μας σε αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς της σφοδρής κρίσης που βιώνει η χώρα μας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: