Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών διεκδικούμε το δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Η ΟΓΕ δηλώνει τη στήριξή της στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο εμπόριο, στις αυτοαπασχολούμενες και τους αυτοαπασχολούμενους που απεργούν την Κυριακή 30 Δεκέμβρη.
            Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι αγώνας όλων των γυναικών της λαϊκής οικογένειας. Των αυτοαπασχολούμενων και των εμποροϋπαλλήλων, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει να μην υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να ξεκουραστούν, για να δουν την οικογένεια και τα παιδιά τους. Των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων που φτάνουν μόνο μέχρι τη βιτρίνα των καταστημάτων επειδή τους λείπουν τα χρήματα και όχι οι μέρες για να ψωνίσουν. Η απελευθέρωση του ωραρίου είναι απαίτηση των πολυεθνικών και της ΕΕ και ξεκινώντας από το εμπόριο θα επηρεάσει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.
            Η ΟΓΕ καλεί τις άνεργες, τις εργαζόμενες, τις συνταξιούχους να βρεθούν στο πλευρό των απεργών. Η Κυριακή 30 Δεκέμβρη δεν είναι μέρα για ψώνια αλλά μέρα διεκδίκησης και αγώνα για να μην προστεθεί η Κυριακάτικη αργία στη λίστα με τα δικαιώματα των εργαζομένων που σάρωσε η επίθεση του κεφαλαίου.
Αθήνα, 27/12/2012
Το Γραφείο Τύπου
της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: