Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΑΑΤ: Κάθε παρτίδα βαμβακιού που εξάγεται πρέπει να έχει ταυτότητα


Ο Αναπληρωτής Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε το Περιφερειακό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα. Μετά την ξενάγηση του στο χώρο των εργαστηρίων και την ενημέρωση από τον προϊστάμενο και επιστημονικό υπεύθυνο των εργαστηρίων Δρ Μωχάμεντ Νταράουσε για το έργο που επιτελεί ο συγκεκριμένος οργανισμός,  ο κ. Χαρακόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θα ήθελα να εξάρω, όχι για λόγους ευγένειας και υποχρέωσης, αλλά για λόγους ουσίας την πολύ σημαντική και συστηματική δουλειά που συντελείται στο Περιφερειακό Κέντρο Βάμβακος Θεσσαλίας, από το έμπειρο και αποτελεσματικό προσωπικό του, που συμβάλει τα μέγιστα, ώστε να καλύπτει επαρκώς το κενό που υπάρχει στην χώρα μας από την έλλειψη φορέα ταξινόμησης της ποιότητας του βάμβακος.
Στόχος μας είναι η παραγωγή μεγάλων παρτίδων ομοιόμορφου ποιοτικά προϊόντος που θα διευκολύνει την ταξινόμηση-τυποποίησή του για την επανατοποθέτησή του σε καλύτερη κατάταξη στη διεθνή αγορά.
Το ελληνικό βαμβάκι πρέπει να ανακτήσει τη ποιότητα που είχε παλαιότερα και του είχε προσδώσει υψηλή αξία στις διεθνείς αγορές. Κάθε παρτίδα βαμβακιού που εξάγεται πρέπει να έχει ταυτότητα.
Το Κέντρο Βάμβακος ενισχύει με τη συστηματική του δουλειά την ανταγωνιστικότητα του βάμβακος, διοχετεύει επαρκή και αξιόπιστη πληροφόρηση στην αγορά και τους καλλιεργητές βάμβακος και επιπλέον παρακολουθεί και παρεμβαίνει στις εξελίξεις σε θέματα ποιότητας.
Γι’ αυτούς τους λόγους, επιθυμούμε την αναβάθμιση του κέντρου ώστε η χώρα μας να αποκτήσει ένα διαπιστευμένο φορέα που να πιστοποιεί και να ταξινομεί ποιοτικά το ελληνικό βαμβάκι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: