Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Μηνύματα αισιοδοξίας από τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Αγ. Ανάργυροι» Θήβας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, το πολύπτυχο εκδηλώσεων με τίτλο : «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Άγιοι Ανάργυροι Θήβας», με την υποστήριξη  της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θήβας (ΔΗΚΕΘ), της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, του Συλλόγου Γυναικών «Ισμήνη» και του Συλλόγου Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «Ελείτροχος».  
 Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα. Βαϊτσου Δήμητρα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Οικογενειακής Ψυχοθεαπείας, με θέμα : «Κάθε μέρα λίγο πιο κοντά . Κατανοώντας και φροντίζοντας τα Άτομα με Ειδικές Ικανότητες», όπου ανέπτυξε τον ρόλο της οικογένειας και της κοινωνίας απέναντι στα παιδιά.
 Στη συνέχεια  τα παιδιά του Συλλόγου «Άγιοι Ανάργυροι Θήβας», με τη βοήθεια της δασκάλας τους κας Ρούλας Γκιόκα, ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσίασαν το σκετς «Το νησί των συναισθημάτων» του Μάνου Χατζηδάκι, όπουέδειξαν στο κοινό τη θέλησή τους για ζωή και δημιουργία αλλά και το αποτελεσματικό έργο του συλλόγου… και φυσικά καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό!
Την εκδήλωση έκλεισε ευχάριστα η Θηβαία Καλλιτέχνης κ. Νόνα Βουδούρη, που και φέτος  τραγούδησε αφιλοκερδώς για τα παιδιά του συλλόγου.
 Ακολούθησε Bazaar με δημιουργίες των παιδιών, καταστημάτων και ιδιωτών με σκοπό τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για το Κέντρο Διημέρευσης και Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑMEΑ στη Θήβα, τα εγκαίνια θεμελίωσης του οποίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στο Τάχι Θηβών (τελευταίο τετράγωνο έναντι ζαχαροπλαστείου Βazil). Ένα όνειρο ζωής, ένα σπίτι που θα τα περιμένει, όταν θα είναι πια μόνα τους…
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που λόγω ανυπέρβλητης υποχρέωσης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, απέστειλε χαιρετισμό, τον οποίο διάβασε εκ μέρους του ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ κ. Δ. Κουντούπης, τονίζοντας την αξιέπαινη δράση του Συλλόγου «Άγιοι Ανάργυροι».  Άνέφερε χαρακτηριστικά :
« Η δράση του Συλλόγου αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία αλλά και περίτρανη απόδειξη της θέλησης για προσφορά σε έναν πολύ σοβαρό και υψηλών απαιτήσεων τομέα. Ο Δήμος Θηβαίων, με όσα μέσα διαθέτει και ανάλογα με τις δυνατότητές του, στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των γονέων και του συλλόγου «Άγιοι Ανάργυροι», με την πίστη ότι η προώθηση αυτών των προσπαθειών ανοίγει νέους δρόμους για την κοινωνία και τους πολίτες».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπροσωπώντας το  Δήμο Θηβαίων ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Χατζησταμάτης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Η. Πέτραινας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Σδόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: