Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πανέτοιμη η Βοιωτία για τον χειμώνα!


            Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Γιώργου Μουλκιώτη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στο Διοικητήριο της Βοιωτίας, ευρεία σύσκεψη με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για τον καλύτερο συντονισμό των υπευθύνων, ώστε και το πρωτεύον Εθνικό δίκτυο (ΠΑΘΕ) να παραμένει ανοικτό και καθ’ όλα λειτουργικό, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

            Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι εξής:
Ο κ. Στέφανος Λουλακούδης από την Αστυνομική Δ/νση Βοιωτίας, ο κ. Μιχάλης Πάππος από την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας, ο κ. Κων/νος Τοπάλης από το Τ.Τ. Λιβαδειάς, ο κ. Παναγιώτης Κάνιαρης από το Τ.Τ. Θήβας, ο κ. Φώτιος Ρουμπιές από το Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, ο κ. Βασίλειος Ριζάκος Δ/ντης και ο κ. Κων/νος Κρέτσης Υποδ/ντης του Α΄ Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, ο κ. Νικόλαος Νούσας από το Β΄ Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Αττικής, ο κ. Αθανάσιος Λέκκας Διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Βοιωτίας, ο κ. Δημήτριος Κεφαλάς της  Π.Υ. Θηβών, ο κ. Κων/νος Κλωτσοτύρας της Π.Υ. Οινοφύτων και η κα Ελένη Κακκαβά από την ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση και καλή λειτουργία του πρωτεύοντος Εθνικού δικτύου που διέρχεται από τη Βοιωτία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, απευθυνόμενος προς τους αρμοδίους, επεσήμανε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης: «Η Κοινωνική και Οικονομική λειτουργία της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της Χώρας, αφού μέσω αυτού του κομβικού δικτύου επικοινωνεί όλη η Ελλάδα, πρέπει πάσει θυσία να συνεχίζεται κανονικά και να παραμείνει το δίκτυο ανοικτό και ασφαλές, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Δεν θα διστάσουμε να συμβάλλουμε σε οτιδήποτε, εάν τούτο κριθεί απαραίτητο και μας ζητηθεί, παρόλο που θεσμικά δεν έχουμε ρόλο και ευθύνη. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιβάλλεται να βρίσκονται όλοι, καθένας από το μετερίζι του, σε ετοιμότητα ώστε η Χώρα να λειτουργήσει και οι πολίτες να νοιώθουν άμεσα το Κράτος ως αρωγό και συμπαραστάτη τους κάθε ώρα, κάθε στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες . Έχετε την ευθύνη και την τεχνογνωσία. Πρέπει να είστε έτοιμοι επιχειρησιακά ανά πάσα στιγμή».
  Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκαν:
1.      Να υπάρχει και να λειτουργεί Κέντρο Συντονισμού- Σημείο Αναφοράς στο Σχηματάρι με υπευθύνους από τη Τροχαία Βοιωτίας, Φθιώτιδας και τη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.
2.      Να ανοιχθούν «πόρτες» με ανoιγόμενες μπάρες σε επιλεγμένα σημεία της Εθνικής Οδού, ώστε να μπορεί να γίνει παρέμβαση απεγκλωβισμού οχημάτων, αν χρειαστεί.
3.      Τα μηχανήματα (εκχιονιστικά, γερανοί) να ευρίσκονται έγκαιρα στα προεπιλεγμένα σημεία της ΠΑΘΕ και να υπάρχει εκ των προτέρων ο ορισμός (ονόματα, σημεία επικοινωνίας κτλ) υπευθύνων και χειριστών των μηχανημάτων.
4.      Να υπάρχει άμεση ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Δ/νση Τεχνικών Έργων, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) αλλά και των πολιτών μέσω Μ.Μ.Ε.
5.      Να υπάρχουν επιφυλακές αρμοδίων της ΝΕΑΣ ΟΔΟΣ Α.Ε., ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση με την έναρξη του φαινομένου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: