Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και να που τα καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής ξαναχτύπησαν. Αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Με άνανδρο και χυδαίο τρόπο τα έβαλαν με τα άρρωστα παιδιά και τους συνοδούς τους, γιατί είναι μετανάστες. Πήραν όμως πληρωμένη απάντηση απο τους γιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Φαίνεται οτι κανένας δεν τους έμαθε οτι όλες οι γυναίκες σε όλη τη γη πονούν το ίδιο για να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, οτι ο πόνος, η αρρώστεια, ο θάνατος δεν γνωρίζουν φυλή, χρώμα, θρησκεία ή έθνος.
Είναι δε τόσο φιλάνθρωποι και καλοί χριστιανοί  που δίνουν την ελεημοσύνη τους ....κρατώντας ρόπαλα και κράνη, ασκώντας τρομοκρατία και ψυχολογική βία.
Μοστράρουν για αντισυστημικοί. Είναι όμως το μακρύ χέρι του συστήματος, εξυπηρετουν καραμπινάτα την εργοδοσία, τα μεγάλα αφεντικά. Αντί να χτυπάνε το γαϊδούρι, χτυπάνε το σαμάρι....Χρειάζεται παραπανίσιο θράσος να τα βάζει κάποιος με τον ταλαίπωρο μετανάστη, που ποιος ξέρει ποιες δυστυχίες και βάσανα τον έφεραν εδώ, ενω δεν βγάζουν άχνα για τα "αφεντικά" που παίρνουν κεφαλιάτικο ναυλώνοντας τα σαπιοκάραβά τους για να τους μεταφέρουν και πολλές φορές τους βουλιάζουν. Και είναι τόσο "νταήδες" και κυνηγοί της διαφθοράς που τα βάζουν με ανυπεράσπιστες μετανάστριες, ενώ αυτούς, τους σωματέμπορους,  που τις εκμεταλλεύονται με διάφορους τρόπους ή τις  εκπορνεύουν σε διάφορα "μαγαζιά" δεν τους αγγίζουν...Μήπως γιατί τους γνωρίζουν πολύ καλά;...
Οι μεγάλες τους όμως υπηρεσίες προς το σύστημα, τον σάπιο καπιταλισμό που ζούμε, είναι οτι σπέρνουν το δηλητήριο του μίσους και του φόβου ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα, γιατί το "διαίρει και βασίλευε" το γνωρίζουν πολύ καλά οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι και το ενισχύουν για να μην εξεγερθεί ο λαός και τους ανατρέψει την εξουσία.
Σήμερα, σε συνθήκες οξυμμένης οικονομικής κρίσης, που τα περιστατικά φτώχειας καθημερινά πολλαπλασιάζονται, η απάντηση είναι η ταξική αλληλεγγύη που εκφράζεται απο το οργανωμένο κίνημα, τις Λαϊκές Επιτροπές και η οργάνωση της πάλης για την ανατροπή των εκμεταλλευτών του μόχθου μας, για κουμαντάρουμε εμείς τη ζωή μας και τον τόπο, χωρίς προστάτες...Και σ΄αυτό τον αγώνα είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά των γυναικών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: