Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΕΔΕΓΕ

Πραγματοποιήθηκε στο Πειραιά η Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών. Οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, μελών του Δικτύου, από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, σχολίασαν, ανέλυσαν, έκαναν το απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και προγραμμάτισαν τις δράσεις τους για το επόμενο έτος. Την Βοιωτία εκπροσώπησε η επιχειρηματίας και μέλος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κα Φανή Παναγιώτου.

Σημαντική ήταν η εισήγηση της Προέδρου του Δικτύου, κ. Σοφίας Οικονομάκου, η οποία καθοδήγησε τις συμβούλους για το πώς πρέπει να δράσουν και να δικτυωθούν στις περιφέρειές τους προκειμένου να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τις γυναικείας επιχειρηματικότητας, για να δουλέψουν συλλογικά και συντονισμένα τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας.
Αποφάσισαν λοιπόν να δικτυωθούν οι γυναίκες για να προσφέρουν και να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα των μελών των Επιμελητηρίων τους. Να οργανώσουν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των μελών τους, να εκπαιδεύσουν τα μέλη των Επιμελητηρίων τους με την συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και να συμμετάσχουν στα προγράμματα τα οποία θα υλοποιηθούν από το Δίκτυο.
Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση της Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου κ. Ρόδης Κράτσα, η οποία ενημέρωσε τις παριστάμενες για τη πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, να προχωρήσουν οι εισηγμένες εταιρείες σε ποσόστωση, 40%, όσον αφορά τη στελέχωση των Διοικητικών Θέσεων των εταιρειών τους.
Η κ. Κράτσα, ένθερμη υποστηρικτής του Δικτύου και του γυναικείου κινήματος, κήρυξε την Πανελλήνια εκστρατεία για περισσότερες γυναίκες στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων, ξεκινώντας από τις γυναίκες των Επιμελητηρίων.
Η Συνέλευση έκλεισε με τη συμβολική κίνηση του Δικτύου προς την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας και εκπρόσωπο του ΕΒΕΑ στο Δίκτυο, κ. Άννη Καφκά, για τη στήριξη της προσπάθειάς της να χαρίσει χαρά στα παιδιά τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: