Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΕ ΘΗΒΑΣ προχωρά αύριο η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ


                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 Με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τον ΟΑΕΕ σχετικά με θέματα που αφορούν τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και μετά από πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κατάστημα  του ΟΑΕΕ στην ΘΗΒΑ.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 Ειδικά για την κρίσιμη περίοδο 2012-2014 είναι επιβεβλημένο αφενός το «πάγωμα» (κεφαλαιοποίηση) των παλαιών οφειλών και αφετέρου να τους δοθεί η δυνατότητα καταβάλλοντας μία (1) τουλάχιστον εισφορά ανά εξάμηνο να θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και παράλληλα να διατηρήσουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη της οικογένειάς τους. Η ανωτέρω ρύθμιση θα ωφελήσει και τα έσοδα του ΟΑΕΕ. Παράλληλα, είναι αναγκαίο να ληφθεί μέριμνα για την εφαρμογή ρεαλιστικών ρυθμίσεων αποπληρωμής των παλαιών οφειλών.
 Άμεση ενεργοποίηση του Λογαριασμού Ασφάλισης Ανεργίας για αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους. Ήδη στον αντίστοιχο κωδικό του ΟΑΕΕ υπολογίζεται ότι έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 80 εκ. €, τα οποία λιμνάζουν. Απαιτείται επανεξέταση του σχεδίου υπουργικής απόφασης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ιδίως των διατάξεων που συνδέουν τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας με την μη ύπαρξη οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
 Αξιοποίηση των πόρων (περισσότερα από 20 εκ. €) που έχουν συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (N. 3863/2010, άρθρο 69) για την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού αποκλειστικά για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους στον ΟΑΕΕ. Η έναρξη χορήγησης δελτίων κοινωνικού τουρισμού είναι απαραίτητο να ξεκινήσει άμεσα.
 Θεώρηση εδώ και τώρα όλων των βιβλιαρίων του ΟΑΕΕ για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.
 Απαιτούμε ασφαλιστική ενημερότητα σε ολους τους ασφαλισμένους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.
 ΌΧΙ στις συντάξεις πείνας που δεν αντιστοιχούν στα εισπραχθέντα έσοδα των εισφορών μας.
   Κατόπιν αυτού,μετα από προτροπή της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε και με απόφαση του διευρημένου διοικητικού συμβουλίου της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ πραγματοποιούμε συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΕ ΘΗΒΑΣ την Τετάρτη 5 Δεκέμβριου και ωρα 9 π.μ.

                                                                        Για την ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΧΑΡΑΤΣΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ                        ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: