Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Προμήθεια Αναισθησιολογικών Μηχανημάτων στο Γ.Ν Λιβαδειάς


Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 – 2013, ενέταξε στο Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας την προμήθεια και εγκατάσταση επτά (7) αναισθησιολογητικών μηχανημάτων, προϋπολογισμού δαπάνης 350.000,00€, για την κάλυψη των αναγκών των Γενικών Νοσοκομείων Λιβαδειάς, Κύμης και Άμφισσας.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του διεθνούς ανοικτού δημόσιου τακτικού διαγωνισμού έγινε από το Τμήμα Προμηθειών της 5ης Υ.Πε. και ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την υπογραφή σύμβασης την 5η Δεκεμβρίου 2012.
Τα επτά (7) αναισθησιολογικά μηχανήματα παραδόθηκαν από την ανάδοχο εταιρία DRAEGER HELLAS A.E. στα ανωτέρω Νοσοκομεία στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2012, ως εξής :
- Στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς τέσσερα (4) αναισθησιολογικά μηχανήματα
- Στο Νοσοκομείο Κύμης δύο (2) αναισθησιολογικά μηχανήματα
- Στο Νοσοκομείο Άμφισσας ένα (1) αναισθησιολογικό μηχάνημα.
Τα εν λόγω μηχανήματα είναι νέου τύπου, τελευταίας τεχνολογίας και προορίζονται για την αντικατάσταση παρωχημένων τεχνολογικά μηχανημάτων. Η ανάδοχος εταιρεία αναλαμβάνει την πλήρη συντήρησή τους για δυο έτη καθώς και την υποστήριξή τους με ανταλλακτικά για μια δεκαετία τουλάχιστον.
Παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση, η 5η Υ.ΠΕ. εμφάνισε έγκαιρη ανταποκρισημότητα και ισχυρή απορροφητικότητα εκμεταλλευόμενη τις σχετικές χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ. Βρίσκεται δε σε ετοιμότητα και προετοιμάζει τις προτάσεις της για έγκαιρη υποβολή τους κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Παράλληλα με την προμήθεια των αναισθησιολογικών μηχανημάτων, υλοποιούνται από την 5η Υ. ΠΕ. για τη Στερεά Ελλάδα, διαγωνισμοί προμήθειας ακτινολογικών μηχανημάτων, υπερηχογράφων και μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενώ ήδη παρεδόθησαν και λειτουργούν νέες χειρουργικές τράπεζες.
Ο εν λόγω ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: