Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αρση εμποδίων για απελευθέρωση 21 κλειστών επαγγελμάτων

Την άρση των εμποδίων για την ελεύθερη λειτουργία συνολικά 21 κλειστών επαγγελμάτων που επιβάλλει το μνημόνιο περιλαμβάνουν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που θα γίνουν τις επόμενες μέρες και επίσημα νόμος του κράτους.Μαζί με το άνοιγμα επαγγελμάτων όπως οι λογιστές, φοροτεχνικοί, λιμενεργάτες, φορτοεκφορτωτές, ορκωτοί εκτιμητές, οι ιδιωτικοί ΟΑΕΔ,  τα ΚΕΚ, τα  ΙΕΚ και τα ιδιωτικά σχολεία προ και μεταλυκειακής εκπαίδευσης, το μνημόνιο επιβάλλει αλλαγές και σε άλλες πέντε ομάδες επαγγελμάτων για την απελευθέρωση των οποίων έχει γνωμοδοτήσει η επιτροπή ανταγωνισμού.
 Ο δύο πρώτες βρίσκονται υπό την εποπτεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αφορούν την πώληση και παραγωγή όπλων και πυρομαχικών και το λιμενικό. Η τρίτη τα ιδιωτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας παροχής υγείας την παροχή υπηρεσιών εν πλω και την πώληση υγρών καυσίμων.
Με την απελευθέρωση των συγκεκριμένων επαγγελμάτων εκπληρώνονται παράπλευρες «μνημονιακές» υποχρεώσεις για τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Περιβάλλοντος, Ευάγγελου Λιβιεράτου και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια.
Ειδικότερα οι πολυσέλιδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου περιλαμβάνουν στις σελίδες τους το άνοιγμα των παρακάτω κλειστών επαγγελμάτων ως εξής... http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2265450

Δεν υπάρχουν σχόλια: