Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

«Κατά του Εξτρεμισμού και της Ξενοφοβίας»


Με πρωτοβουλία της ομάδας εργασίας «Κατά του Εξτρεμισμού και της Ξενοφοβίας»,  της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην οποία την Ελλάδα εκπροσωπεί  η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη, και  με τη στήριξη του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος, οργανώνεται επίσκεψη ευρωβουλευτών στη χώρα μας, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.
Οι ευρωβουλευτές. θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον  υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  Α. Ρουπακιώτη, τον Δήμαρχο Αθηναίων,  Γ. Καμίνη, τους Γιατρούς του Κόσμου και με κατοίκους του ιστορικού κέντρου.
Το απόγευμα, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με θεσμικούς φορείς (Συνήγορος του Πολίτη, Ύπατη Αρμοστεία κ.α) και φορείς που εκπροσωπούν μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα μας.
Στη συνέχεια, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, στις 7.00μ.μ.,  Ιπποκράτους 22.
Η ομάδα των ευρωβουλευτών αποτελείται, εκτός από την Συλβάνα Ράπτη, από τις κυρίες Sylvie Guillaume (Γαλλία), Αντιπρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας κατά του Εξτρεμισμού και της Ξενοφοβίας, Kinga Göncz (Ουγγαρία) πρώην Υπουργό Εξωτερικών και Emine Bozkurt (Ολλανδία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: