Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Tι απασχόλησε το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας...


Με την εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΑΝΔΙΑ και του περιφερειακού συμβούλου, Λουκά Καράτζαλη ξεκίνησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς.
Ο κος Καράτζαλης απάντησε στις καταγγελίες που του έγιναν κατά το παρελθόν, ότι κατείχε δύο αμειβόμενες θέσεις, ισχυριζόμενος ότι αδίκως στοχοποιήθηκε. Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, έπαιρνε τον μισθό του κανονικά ως αντινομάρχης Βοιωτίας και τώρα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο Θανάσης Χειμάρας, θέτοντας ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, γιατί απουσιάζει από την σημερινή σύσκεψη των περιφερειαρχών που γίνεται στην Αθήνα με τον Υπουργό Εσωτερικών. Από την πλευρά του ο κος Περγαντάς απάντησε πως θεωρεί υποχρέωσή του να βρίσκεται στο περιφερειακό συμβούλιο και αντί αυτού συμμετέχει στη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τέθηκε και το οικονομικό ζήτημα από τον Τάσο Χρονά, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν συζητούν τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη στιγμή που δήμοι καταρρέουν και πλήττονται σοβαρά οι κοινωνίες. Ο περιφερειάρχης απάντησε πως στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί η αναπτυξιακή πρόταση της περιφέρειας για τα επόμενα πέντε χρόνια και τότε θα συζητήσουν αναλυτικώς το θέμα αυτό.
Όσον αφορά τη συμμετοχή της περιφέρειας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην Φθιωτική Αναπτυξιακή εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία του συνόλου. Πηγή www.lamiastar.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: