Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Συνάντηση Πάνου Καμένου με τα προεδρεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε την Παρασκευή 24-8-2012 στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, με τα προεδρεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την στήριξή του στα αιτήματα των εργαζομένων και τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να μην διαχωριστεί η Εταιρία σε «καλή» και «κακή». Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενημέρωσαν τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι η εταιρία όχι μόνο δεν είναι ζημιογόνος, αλλά φέρνει 1 εκατ. ευρώ συνάλλαγμα ημερησίως, ενώ τα διερευνημένα κοιτάσματα νικελίου που κατέχει, εκτιμώνται στα 20 δις ευρώ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχάλης Γιαννάκης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Κώστας Μαρκόπουλος και ο συντονιστής Γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών Θεμάτων και Αυτοδιοικητικών Υποθέσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Γιάννης Μανώλης.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος δήλωσε τα εξής:
«Συναντηθήκαμε σήμερα στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, την ελληνική εταιρία που φέρνει στην ελληνική οικονομία 1 εκατομμύριο δολάρια ημερησίως.
Την ελληνική εταιρία που διαχειρίζεται πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα που περιέχουν μέταλλα όπως το νικέλιο, τα οποία αποτελούν την πρώτη παραγωγή σε όλη την Ευρώπη.
Μια εταιρία που οποιαδήποτε λύση και αν βρεθεί πρέπει να διασφαλιστούν δύο πράγματα: πρώτα απ’ όλα η συνέχεια της λειτουργίας και η βιωσιμότητα της εταιρίας και δεύτερο να κρατηθεί η ομοιογένεια της εταιρίας να μην διασπαστεί δηλαδή όπως κάποιοι επιθυμούν. Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας, τα φιλέτα που θέλουν να δώσουν στους ημετέρους -πιθανώς προσυμφωνημένα- και σε εκείνο το κομμάτι της εταιρίας που ουσιαστικά κάνει τη βαριά παραγωγή.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να συνεχίσει η ΛΑΡΚΟ να αποτελεί τον «πνεύμονα» της ελληνικής οικονομίας της χώρας και να συνεχίσει να εργάζεται, να φέρνει συνάλλαγμα για την χώρα και να αποτελεί τον «πνεύμονα» της ελληνικής οικονομίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: