Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

H Mύρτις «έκλεψε τις καρδιές» των επισκεπτών στους Δελφούς


Το πιο… διάσημο κορίτσι του 5ου π.Χ. αι. φιλοξενείται
και έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2012  στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών


Το έργο ζωής του Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη παρουσιάζεται 
έως τέλος Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείου του «ομφαλού της γης»!
Η Έφορος των Δελφών κα Νάνσυ Ψάλτη ανάμεσα στον Δήμαρχο Δελφών κ. Νίκο Φουσέκη
και τον κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη μπροστά από τη "Μύρτιδα",
όπως μπορείτε να την δείτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών έως τα τέλη του Σεπτέμβρη 

Το πιο… διάσημο κορίτσι του 5ου π.Χ. αι. φιλοξενείται από τις αρχές της εβδομάδας και έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2012  στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, χάρη στην ευγενή προσφορά του ορθοδοντικού, επίκουρου καθηγητή κ. Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για την  έκθεση «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», ενώ από την 1η Αυγούστου θα εκτεθούν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών τα σύγχρονα έργα τέχνης που συνδέονται με την έκθεση της Μύρτιδος. Η έκθεση, που πραγματοποιείται με την ευγενή χορηγία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φωκίδος.
Ο κ. Μανώλης Παπαγρηγοράκης εξηγεί πως έφτασε βήμα βήμα στο... πρόσωπο της Μύρτιδας

«Η παρουσίασή της στο αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών θεωρούμε ότι θα συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και στην  τόνωση του ενδιαφέροντος των τοπικών κοινωνιών, κυρίως των σχολικών ομάδων, για την αρχαία ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Η έκθεση της Μύρτιδος εξάλλου, επίκαιρη όσο  ποτέ, αποτελεί εύγλωττη μαρτυρία για τις  διαρκείς και επαναλαμβανόμενες κρίσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας και συνεπώς για την ανάγκη να αποτελούν αντικείμενο συνεχούς μελέτης από την ιστορική έρευνα. Επισημαίνεται ότι η έκθεση είναι προσαρμοσμένη για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής, και συνοδεύεται από κατάλληλο υλικό για την εκτέλεση εκπαιδευτικών προγραμμάτων» σχολίασε σχετικά η Έφορος Αρχαιολόγος κα Αθανασία Ψάλτη, κατά την διάρκεια των εγκαινίων που έγιναν στο προαύλιο χώρου του Μουσείου το απόγευμα της περασμένης Κυριακής με συμμετοχή της μεικτής χορωδίας Λιβαδειάς "Η ΕΡΚΥΝΑ", με μαέστρο τον Todor Kabachkiev και σολίστ την Κατερίνα Μπότση, όπου ερμήνευσαν τραγούδια για την ειρήνη. 
Η μεικτή χορωδία Λιβαδειάς "Η ΕΡΚΥΝΑ" με μαέστρο τον Todor Kabachkiev
και σολίστ την Κατερίνα Μπότση, όπου ερμήνευσαν τραγούδια για την ειρήνη. 

Μια βραδιά αληθινά ποιοτική, όπου χαιρέτισε στη συνέχεια και ο Δήμαρχο Δελφών κ. Νίκος Φουσέκης ενώ με ιδιαίτερη γλαφυρότητα περιέγραψε βήμα βήμα ο δημιουργός της «Μύρτιδας»,  ο ορθοδοντικός  επίκουρος καθηγητής κ. Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης. Παρόντες ήταν και πολλά ακόμη πρόσωπα από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον κ. Παπαγρηγοράκη στην έκθεση και τον απόλαυσαν για άλλη μια φορά στις κατά τόπους περιγραφές του.

Η «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» συγχαίρει για άλλη μια φορά την κα Ψάλτη για την διαρκή ενίσχυση του ενδιαφέροντος του κοινού προς το Μουσείο των Δελφών και τις πρωτοβουλίες της που φέρνουν ολοένα και μεγαλύτερα κοινά στη Στερεά Ελλάδα. 
O Δ/ντης της "ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ" κ. Λάμπρος Ρόδης με τον  ορθοδοντικό επίκουρο καθηγητή κ. Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: