Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων οδών Πεσόντων Μαχητών, Αθηνών, Καραγιαννοπούλου και Φίλωνος,,,


Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκε η Πράξη «Διαπλατύνσεις πεζοδρομίων οδών (Πεσόντων Μαχητών, Αθηνών, Καραγιαννοπούλου και Φίλωνος) στον Άξονα Προτεραιότητας «05 – Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Στερεάς Ελλάδας» του Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 730.000 ευρώ.
Πρόκειται για ένα έργο διαπλάτυνσης πεζοδρομίων συνολικής εκτάσεως 13.300 τ.μ. και περιλαμβάνει την καθαίρεση των υπαρχόντων πεζοδρομίων, την τοποθέτηση νέων κρασπέδων, την τοποθέτηση σωληνώσεων άρδευσης, την τοποθέτηση σωληνών προστασίας καλωδίων και φρεατίων ηλεκτροφωτισμού, την τοποθέτηση φωτιστικών σε ορισμένες από τις οδούς, την πλακόστρωση των πεζοδρομίων, την κατασκευή όδευσης τυφλών με ειδικές πλάκες και την κατασκευή διαβάσεων – ραμπών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ που αρχικά χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Δήμου και διακόπηκε λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης. Με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, το όφελος είναι διπλό αφενός γιατί το έργο θα συνεχισθεί και αφετέρου γιατί τα κονδύλια αφορούν κοινοτική χρηματοδότηση και όχι ίδιους πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: