Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Οριστική ρήξη ΠΑΣΟΚ - συνδικαλιστών ΠΑΣΚ/ΕΛΜΕ ν. Βοιωτίας


Οι έντονες διεργασίες στο συνδικαλιστικό χώρο της  ΠΑΣΚ/ΕΛΜΕ ν. Βοιωτίας που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα οριστικοποιούν την ρήξη με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα,  με αποκλειστικές πληροφορίες του ORCHOMENOS-PRESS οδηγούν στη δημιουργία νέας αυτόνομης συνδικαλιστικής κίνησης σε συνεργασία με ανένταχτους εκπαιδευτικούς. 

Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας δεν περιορίστηκαν μόνο σε «εσωτερικές» διαφωνίες όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά προχώρησαν από νωρίς σε σαφείς και δημόσιες διαφοροποιήσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 14/2/2011, μαζί με άλλους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ από την Βοιωτία κατάγγειλαν με δημόσια ανοικτή επιστολή στους τότε Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας  Βασίλη Τόγια, Βασιλική Τσόνογλου, Αριάδνη Αγάτσα: «τον ιό του νεοφιλελευθερισμού που αναπτύσσεται και βρίσκει γόνιμο έδαφος στις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής.»
(πηγή: paskviotias.blogspot.gr/2011/02/blog-post_14.html) 

Στις 11/10/2011,  διαχωρίζουν την θέση τους από τη νεοφιλελεύθερη εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και το αυτοαποκαλούμενο ΠΑΣΟΚ: «Διαχωρίζουμε απόλυτα τη θέση μας από την πολιτική μετάλλαξη που εξακολουθεί σήμερα, προσβάλλοντας την Ιστορία, να αυτοαποκαλείται ΠΑΣΟΚ. Είναι μια προσωπική και πολιτική επιλογή αυτοσεβασμού.» 
(πηγή:  paskviotias.blogspot.gr/2011/10/blog-post_11.html) 
Στις 17/10/2011,  παραμονές της ψήφισης στη Βουλή του Ενιαίου Μισθολογίου για το Δημόσιο Τομέα με δημόσια ανοικτή επιστολή τους, κάλεσαν τους τότε Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας Βασίλη Τόγια, Βασιλική Τσόνογλου, Αριάδνη Αγάτσα να το καταψηφίσουν: 
«Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 θα κληθείτε στη Βουλή να εγκρίνετε ή να απορρίψετε το Σχέδιο Νόμου. Σας καλούμε να σεβαστείτε τη λαϊκή εντολή και να καταψηφίσετε το Σχέδιο Νόμου. Είμαστε σε πόλεμο με την Κυβέρνηση. Καθείς ας διαλέξει πλευρά.» 
(
πηγή: paskviotias.blogspot.gr/2011/10/blog-post_17.html) 
Η ψήφιση του Ενιαίου Μισθολογίου Δ.Υ. τον Οκτώβριο του 2011 αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – συνδικαλιστών ΠΑΣΚ/ΕΛΜΕ ν. Βοιωτίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομός Βοιωτίας αποτελεί την μοναδική περίπτωση πανελλαδικά όπου η ΠΑΣΚΕ αναδείχθηκε σε πρώτη συνδικαλιστική δύναμη και διατήρησε την πρώτη θέση  -στους Kαθηγητές Δευτ/θμιας Εκπ/σης - σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις κατά την περίοδο των Μνημονίων (με μεσοσταθμικό εκλογικό ποσοστό άνω του 40%) αφού, όπως φαίνεται, η αυτόνομη και συνεπής παρουσία της επιβραβεύεται από τους εκπαιδευτικούς.

Ενδεικτική, τέλος, των εξελίξεων στο χώρο αποτελεί η διακοπή λειτουργίας του ιστολογίου ενημέρωσης της Παράταξης http://paskviotias.blogspot.gr/ από τις 29/5/2012 με τίτλο τελευταίας ανάρτησης «Αντί Επιλόγου..».

Δεν υπάρχουν σχόλια: