Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

6 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο βοήθεια στο σπίτι!


ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
ΠΡΟΣ
Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
κ.Υπουργέ,
Όπως ξέρετε, οι 3800 εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, παραμένουν απλήρωτοι για όλο το εξάμηνο του 2012, ενώ
ακόμα σε πολλές δομές δεν έχουν εξοφληθεί δεδουλευμένα από το 2011, τόσο από ΕΕΤΑΑ όσο και από τις Περιφέρειες της χώρας. Για το θέμα αυτό, είχαμε ενημερώσει τους προηγούμενους Υπουργούς, ωστόσο οι πολιτικές εξελίξεις και οι παρατεταμένες εκλογές, οδήγησαν στον να μην προχωρήσει τίποτα. Επίσης, προεκλογικά, είχαμε ενημερώσει όλα τα κόμματα και είχαν δεχθεί ότι το θέμα θα πρέπει να διευθετηθεί άμεσα! Πρόσφατα,(την προηγούμενη εβδομάδα) σε συνάντηση που έκανε το Σωματείο Αττικής με την ΕΕΤΑΑ, πληροφορηθήκαμε ότι ακόμα δεν έχει υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση από το Υπ. Εσωτερικών. Διανύουμε ήδη τον μήνα Ιούλιο, το εξάμηνο τελείωσε, και οι διαδικασίες ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει ! Παρά την καλή μας διάθεση, προθυμία και προσφορά όλα αυτά τα χρόνια, δυστυχώς αντιμετωπιζόμαστε απ' όλους τους εμπλεκόμενους φορείς λόγο της γραφειοκρατίας με αναλγησία και αδιαφορία. Λυπούμαστε πολύ γι' αυτό! Παρακαλούμε πολύ, να προχωρήσετε άμεσα στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και στη συνέχεια, στην δημοσίευση της εγκυκλίου, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις. Δεν είναι δίκαιο, εργαζόμενοι με τόσα χρόνια κοινωνικής προσφοράς στους ανήμπορους συμπολίτες μας, οι ίδιοι να αφήνονται στην τύχη τους χωρίς προστασία από την πολιτεία. 3800 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, στη πλειοψηφία τους γυναίκες μητέρες, περιμένουν από εσάς να σταματήσετε την οικονομική εξαθλίωση τους !
Με εκτίμηση, Τα Σωματεία - Αττικής- Α. Μακεδονίας κ' Θράκης- Κ. Μακεδονίας- Κέρκυρας-- Ηπείρου- Τρικάλων- Καρδίτσας- Μαγνησίας - Φωκίδας- Ευρυτανίας- Φθιώτιδας- Βοιωτίας- Λευκάδος- Πελοποννήσου- Κρήτης- Κυκλάδων- Λέσβου- Σάμου- Χίου- Εύβοιας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασχολούμαστε συνέχεια για απλήρωτους εργαζόμενους στους Δήμους ή σε άλλες Δημ. Υπρεσίες ???
Ας ασχοληθούμε λίγο και με άλλους εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Εχω να πληρωθώ από τον Φεβρουάριο του 2011 και δουλεύω σε επιχείρηση της περιοχής μας.