Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Παιχνίδι και Μαθηματικά


Τα 224 παιδιά που διακρίθηκαν στο 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» ο οποίος διενεργήθηκε στις 30 Μαρτίου 2012 σε όλα τα τμήματα της Ε΄ και Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του νομού βραβεύτηκαν σε δύο εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία Βοιωτίας παρουσία εκπαιδευτικών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, συλλόγων, φορέων και πλήθους κόσμου στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου στη Λιβαδειά και στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Θηβαίων.
Και τις δύο εκδηλώσεις επιμελήθηκαν όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του παραρτήματος της Ε.Μ.Ε.
Στη Λιβαδειά η πρόεδρος του παραρτήματος Δήμητρα Πρέντζα έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή της Ε.Μ.Ε. και παρουσίασε  τις δράσεις και τους στόχους του παραρτήματος ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσέλης.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντώνιος Αντωνίου, διδάκτωρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Από το αισθητό στο μη αισθητό σύμπαν», με γλαφυρότητα και συνεχή διάδραση με το ακροατήριο.
Ακολούθως ο Γ.Γ. του Παραρτήματος Ηλίας Τζαμτζής ανάγνωσε τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών και συντόνισε τη βράβευσή τους, η οποία εκτός του επαίνου είχε για τον κάθε μαθητή και από ένα τεύχος «Μικρού Ευκλείδη» για τους μαθητές της Ε΄ τάξης και από ένα τεύχος «Ευκλείδη Α΄» για τους μαθητές της Στ΄ τάξης, ευγενική χορηγία των κεντρικών της Ε.Μ.Ε.
Στην εκδήλωση της Θήβας ο κ. Κατσέλης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον αείμνηστο σπουδαίο Βοιωτό μαθηματικό Ευάγγελο Σταμάτη και το έργο του.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ανδρέας Τριανταφύλλου, πρόεδρος της επιτροπής του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» ο οποίος αφού έκανε αναφορά στο έργο της Ε.Μ.Ε., μίλησε διεξοδικότερα στο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τα Δημοτικά Σχολεία καθώς και στην έκδοση του περιοδικού «Μικρός Ευκλείδης» παρουσιάζοντας τη σύνθεση της ύλης του και την πρωτοτυπία των θεμάτων του. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.tabloid.gr/?p=7419

Δεν υπάρχουν σχόλια: