Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Το παιδί μίλησε...


Του Δημήτρη Αλεξάνδρου* 

Οι βαθυστόχαστες, διεισδυτικές και βαρύγδουπες δηλώσεις Καραμανλή για το πόσο έχει ανάγκη ο τόπος τη Νέα Δημοκρατία και πόσο κινδυνεύει από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α μου θύμισαν παλιά διαφήμιση.

Γεμάτοι αγωνία γονείς, συγγενείς και φίλοι περιμένουν να πει το βρέφος την πρώτη του λέξη. Και όταν αυτό που συμβαίνει, σηκώνεται η γειτονιά στο πόδι. Από στόμα σε στόμα διαδίδεται ταχύτατα το νέο. «Το παιδί μίλησε. Μίλησε το παιδί!..» «Και τι είπε;  Προ – πό» απαντούν με ένα στόμα.

Ο Κωστάκης μίλησε, ανακουφισμένη, η κρεμασμένη από τα χείλη του χώρα, κουρνιάζει ήρεμη πια και σταθερή. Και τι είπε ρε παιδιά; Κάτι αντίστοιχο με το παιδί της διαφήμισης. Πω – Πω!...

Δεν είναι και λίγα περίπου τρία χρόνια σιωπής. Της «σιωπής των αμνών». Δεν συνέβησαν και τόσο σπουδαία πράγματα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα. Ο λαός και η χώρα συνεχίζουν στη λεωφόρο της δόξας που εκείνος άνοιξε, χωρίς εργολάβους και διόδια. Οι Έλληνες συνεχίζουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια ψάχνοντας πολλοί απ’ αυτούς στους κάδους των σκουπιδιών, που ευτυχώς τους άφησε γεμάτους.

Αφού κατατρόπωσε τους «νταβαντζήδες» και έγραψε «έπη» όπως «Βατοπεδιάδα», «Ζαχοπουλιάδα», «Ζημενζηάδα»  κ.λ.π. αναπαύθηκε στις δάφνες του, πήρε έναν υπνάκο 33 μηνών, ξύπνησε και είδε τον αρχηγό να ρητορεύει, σηκώθηκε και άρχισε να χειροκροτάει ασταμάτητα. Δεν σκέφτηκε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο λαός και η χώρα, να πει βρε αδελφέ μια κουβέντα, μια λέξη συμπαράστασης, ίσως μια συγγνώμη (πολλά ζητάς)!.

Όμως τελικά μίλησε. Και συγκλόνισε μ’ αυτά που είπε. Ο λαός ξαναβρήκε το «σωτήρα του», οι αγορές ηρέμησαν, οι Τροϊκανοί τα κάνανε πάνω τους («είναι ζόρικος» τους μήνυσαν οι νταβαντζήδες).

Και ζήσαν αυτοί καλά και μεις χειρότερα.

Υ.Γ: Οι πατριάρχες άφησαν καλή φύτρα. Οι τρεις οικογένειες δίνουν συνεχώς νέα φυντάνια! Ήδη ετοιμάζεται ο γιος του Αχιλλέα.

* Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου είναι Υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: