Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Άμεση και συντονισμένη παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την σωτηρία της ΛΑΡΚΟ ζητά ο Νίκος Στουπής



Αλιβέρι     08 / 06 / 2012

ΠΡΟΣ

κ. ΚΛ. ΠΕΡΓΑΝΤΑ , Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

κ.  ΔΗΜ. TYMΠΛAΛΕΞΗ   , Πρόεδρο Περιφερειακού  Συμβουλίου

                                                       ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
κ. ΑΘ. ΧΕΙΜΑΡΑ, Επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης Περ. Συμβουλίου
κ. Τ. ΧΡΟΝΑ, Ν. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Δ. ΣΠΑΝΟΥΔΗ,  Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης Περ. Συμβουλίου
 κ.κ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

«ΘΕΜΑ: Άμεση και συντονισμένη παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την σωτηρία της ΛΑΡΚΟ  »
                                                                             
Αγαπητοί κύριοι,
Είμαστε όλοι γνώστες των αποκαλύψεων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με την τύχη της ΛΑΡΚΟ μετά τις 30 Ιουνίου , όπου και προετοιμάζεται το κλείσιμο , η εκκαθάρισή της και ουσιαστικά η προετοιμασία για το πιο εύκολο και έναντι πινακίου φακής ξεπούλημά της , κατά επιταγή του μνημονίου. Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν τις εκλογές και παρόλη την απόφαση του Ταμείου Διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας  για αναστολή της λειτουργίας  του μέχρι την ανάδειξη της νέας Κυβέρνησης. Και όλα αυτά με το πρόσχημα ότι λήγουν ημερομηνίες που αφορούν την αφαίρεση της νομιμότητας λειτουργίας της επιχείρησης. 
Είμαστε φαντάζομαι όλοι σύμφωνοι στην εκτίμηση ότι οι εξελίξεις αυτές συνιστούν σοβαρότατο θέμα που αφορά το σύνολο της Περιφέρειας αφού η παρουσία της ΛΑΡΚΟ είναι διανομαρχιακή, σχετίζεται με την τύχη 1500 οικογενειών, επηρεάζει συνολικά την λειτουργία των Τοπικών Κοινωνιών που οργανωμένα εκφράζουν την αγωνία και ανησυχία τους για τις εξελίξεις, και άπτεται μια επιχείρησης στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας που αφορά τον ορυκτό της πλούτο.
Τούτων δοθέντων , θεωρώ πως χρειάζεται  η άμεση και συντονισμένη παρέμβαση της Περιφέρειας στην κατεύθυνση ανατροπής των συγκεκριμένων εξελίξεων και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων.
Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας προτείνουμε ως έκφραση σπουδαιότητας της κατάστασης την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το θέμα της ΛΑΡΚΟ, και αν αυτό είναι αδύνατο συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την παρουσία εκπροσώπων των  Παρατάξεων για την λήψη αποφάσεων επί του θέματος.
Ως ενδεικτικές πρωτοβουλίες αναφέρω:
·                 Λήψη Πολιτικής Απόφασης επί του θέματος
·                 Διαβήματα στο ΔΣ της ΛΑΡΚΟ, στην Επιτροπή Διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας και στην Κυβέρνηση
·                 Συντονισμός της δράσης των Βουλευτών της Περιφέρειας  για την ανάληψη Πολιτικών Πρωτοβουλιών  που θα ξεπερνούν τις όποιες «τεχνικού χαρακτήρα» δυσχέρειες έχουν εμφανισθεί


Με τιμή και εκτίμηση
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: