Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Θήβα: Τιμήθηκαν ο παπα-Μελέτης και ο δάσκαλος κ. Καραπέτσας


Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ο Παπα- Μελέτης Θανάσου- 45 χρόνια διακονίας» του εκπαιδευτικού και συγγραφέα κ. Θανάση Καραπέτσα, την οποία διοργάνωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας  «Ο Πίνδαρος» και ο Σύλλογος «Φίλοι του Βιβλίου».

Οι δύο Σύλλογοι μέσα από αυτή την εκδήλωση τίμησαν τους αγαπητούς μας συμπολίτες τόσο για το συγγραφικό τους έργο και τη συμβολή τους στη πνευματική ανάπτυξη του τόπου όσο και για το ήθος τους.

Ο κ  Καραπέτσας, είναι δάσκαλος στην Θήβα από το 1987, ενώ παράλληλα έχει εκδώσει αρκετά βιβλία με θεματολογία τη Θήβα και τους ανθρώπους της. Ένα από αυτά είναι και το αφιέρωμα στον παπα -Μελέτη Θανάσου.

Στο βιβλίο ο συγγραφέας αναφέρεται στη ζωή του σεβαστού ιερέα,  από την ημέρα που γεννήθηκε μέχρι και σήμερα, τα σχολικά του χρόνια, τη μεγάλη απόφαση να γίνει ιερέας και καθηγητής θεολογίας και να υπηρετεί μέχρι και σήμερα την ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Στην τιμητική εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικοάλου, ο οποίος έχει προλογίσει και το βιβλίο, αποδίδοντας κατά το χαιρετισμό του τα εύσημα στον συγγραφέα, μιλώντας παράλληλα με θαυμασμό για τη ζωή και έργο του παπα-Μελέτη. Μεταξύ άλλων είπε :

«To βιβλίο που παρουσιάζεται, είναι  μία εξαιρετική καταγραφή και αποτύπωση της πολιτείας και του έργου του πατέρα Μελέτιου Θανάσου, του αγαπητού σε όλους μας παπά Μελέτη, που η γνησιότητα του χαρακτήρα του, η ειλικρίνεια και το θεόπνευστο των λόγων του, το μεγάλο συγγραφικό του έργο και η μακρόχρονη εκπαιδευτική του δραστηριότητα, δεν αφήνουν κανένα ίχνος για οποιαδήποτε αρνητική κριτική.
Η παρακαταθήκη την οποία αφήνει η έκδοση του βιβλίου  είναι πολύτιμη, καθώς φωτίζει το δρόμο της πνευματικής δημιουργίας και μας προτρέπει να αναδείξουμε το έργο συμπολιτών μας, μέσα από το οποίο θα εξυψωθεί η πόλη μας αλλά και εμείς οι ίδιοι ως μέτοχοι του πολιτιστικού επιπέδου της. Επιπλέον, θα παραμείνουν στις επόμενες γενιές τα στοιχεία του πολιτισμού της σύγχρονης Θήβας, ως φάρος οδηγός για τη διαδρομή του Θηβαϊκού πολιτισμού στο μέλλον.
Θα ήθελα να αποδώσω τα εύσημα στο συγγραφέα του βιβλίου, το δάσκαλο Θανάση Καραμπέτσα, ο οποίος ανέδειξε μία ξεχωριστή προσωπικότητα της πόλης μας, με ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή, κινούμενος μόνον από την άδολη αφοσίωση στον αντικειμενικό στόχο της συγγραφής του, την παρουσίαση δηλαδή της προσωπικότητας του παπα -Μελέτη και της μετάδοσης των στοιχείων αυτής προς τον αναγνώστη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: