Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σοβαρός κίνδυνος να μείνουν απότιστες οι καλλιέργειες


Οι προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ για το αρδευτικό

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ, κρίνεται απαραίτητο να υιοθετηθούν ορισμένες κρίσιμης προτεραιότητας πολιτικές στον αγροτικό τομέα, οι οποίες έχουν επανειλημμένα τεθεί από την ΠΑΣΕΓΕΣ. Μεταξύ αυτών σημαίνουσα σημασία για την Συνομοσπονδία αποκτά η πολιτική του αρδευτικού νερού.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΓΕΣ παρέδωσαν τις συγκεκριμένες προτάσεις και στον υπηρεσιακό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ναπ. Μαραβέγια. Πιο αναλυτικά σε σχέση με την πολιτική αρδευτικού νερού, το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ, τόνισε ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα των επενδύσεων για την εξοικονόμηση αρδευτικού νερού και την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Η πρόταση-μελέτη της ΠΑΣΕΓΕΣ για την εφαρμογή ενός ενιαίου μοντέλου διαχείρισης των υδατικών πόρων, που αντιμετωπίζεται με την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης και έχει υποβληθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα στα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, πρέπει να αξιοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ, τέλος, απαιτείται : Ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας από τα συναρμόδια Υπουργεία για μια ολοκληρωμένη θεσμική παρέμβαση με σκοπό την ίδρυση, την οργάνωση και την επιχειρησιακή λειτουργία Φορέων Διαχείρισης Νερού, με όρους οργανισμών κοινής ωφέλειας, στο πλαίσιο της αναφερόμενης πρότασης-μελέτης. Προηγείται η συγκρότηση και η λειτουργία τους σε  τέσσερεις περιοχές, που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα ερημοποίησης, υφαλμύρωσης, ποιότητας και επάρκειας νερού, όπως η Θεσσαλία, η Αργολίδα, το Κιλκίς και τα Νησιά του Αιγαίου. Διαβάστε αναλυτικότερα στο http://www.paseges.gr/el/news/Sobaros-kindynos-na-meinoyn-apotistes-oi-kalliergeies

Δεν υπάρχουν σχόλια: