Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η Βάσω Τσόνογλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών


Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση τους και την παράνομη διακίνησή τους.

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών στη χώρα μας, απαιτεί τη συνεργασία και την υλοποίηση στοχευόμενων προγραμμάτων σε πολλά διαφορετικά επίπεδα.
Το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών έχει επιπτώσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, κοινωνικές και οικονομικές και για την αντιμετώπισή τους απαιτείται ευαισθητοποίηση και συντονισμένη λήψη μέτρων από την ελληνική οικογένεια και πολιτεία.

Είναι γεγονός ότι ιδιαίτερα τα νέα άτομα βιώνουν κατά τον πιο έντονο τρόπο τον σκληρό ανταγωνισμό της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας. Βιώνουν τη μοναξιά, την έλλειψη συναισθηματικών δεσμών στην οικογένεια, τον ισοπεδωτικό τρόπο εκπαίδευσης, τον ανταγωνισμό και την ανεργία.
Η λύση όμως δεν είναι η φυγή στο φανταστικό κόσμο των παραισθησιογόνων χημικών ουσιών, αλλά ο προσανατολισμός σε αρχές και αξίες που δίνουν νόημα και στόχο ζωής και προκοπής.

Φίλες και φίλοι, θεωρώ ότι για την αντιμετώπιση της φοβερής αυτής μάστιγας, που έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις και αποτελώντας μορφή και εκδήλωση του οργανωμένου εγκλήματος, χρειάζεται μια σταυροφορία όλων των κοινωνικών φορέων για την υλοποίηση στοχευόμενων προγραμμάτων.
Μια συμμαχία με σκοπό τη μείωση της ζημίας που προκαλείται από τη θανάσιμη παγίδα των ναρκωτικών στην κοινωνία μας.

"Στην κρίση είμαστε όλοι μαζί. Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη"

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: