Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη Εθνικής και Κοινωνικής ευθύνης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εγγυητής σταθερότητας


Φίλες και Φίλοι

Οι επικείμενες εκλογές, που οδηγηθήκαμε με ευθύνες άλλων και όχι του ΠΑΣΟΚ, είναι ιστορικά οι πιο κρίσιμες για την χώρα μας.
Στις 17 Ιουνίου, η Ελλάδα πρέπει να βγει από τις φάσεις του πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού αδιεξόδου που κινδυνεύει να περιέλθει και που σ’ αυτό έχει συμβάλλει η δημιουργία ενός σκηνικού διπολισμού, που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν μπορεί να δώσει καμία απάντηση στα πραγματικά προβλήματα της χώρας.
Ζούμε στην εποχή των συνεργασιών. Η χώρα δεν κυβερνιέται από καμία κυβέρνηση που διαθέτει μικρή νομιμοποίηση. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, είναι κρισιμότερη από ποτέ. Διασφαλίζει ότι η Ελλάδα δεν θα μπει σε περιπέτειες. Διασφαλίζει μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Μια τέτοια κυβέρνηση έχει ανάγκη η πατρίδα. Το ισχυρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά ΠΑΣΟΚ εγγυάται και θα εγγυηθεί και στις 18 Ιουνίου την πολιτική σταθερότητα, το μεγαλύτερο δυνατό εύρος των συνεργασιών και της εθνικής συστράτευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία της Ελλάδας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης  για τη νέα Ευρώπη που διαμορφώνεται.
Μπορούμε τώρα, να επαναφέρουμε όλα τα σημεία που είχαμε θέσει στη μακρά διαπραγμάτευση που προηγήθηκε, επιδιώκοντας τη συμφωνία των εταίρων μας, μέσα στους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς:
1. Την ανάγκη να μη γίνουν περικοπές στα εισοδήματα και ιδίως σε μισθούς και συντάξεις για να μη μειωθεί περαιτέρω η ζήτηση.
2. Την ανάγκη να προστατευτεί η συλλογική αυτονομία και ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
3. Την ανάγκη να αυξηθούν δραστικά τα επίπεδα ρευστότητας και να πέσουν στην αγορά, -με στόχο την διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, την προώθηση επενδύσεων, την αύξηση της απασχόλησης και άρα την ανακοπή της ανεργίας- τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ που προέρχονται από τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως αναλυτικά έχουμε παρουσιάσει.
4. Την ανάγκη να απελευθερωθούν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις σε υποδομές που υπερβαίνουν τα 55 δισ. ευρώ και έχουν καθηλωθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της αδυναμίας του ελληνικού και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει τις σχετικές συμβάσεις.
5. Την ανάγκη να εφαρμοστούν οι πολιτικές δεσμεύσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 27ης Οκτωβρίου 2011, για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα με την άμεση κινητοποίηση των υφιστάμενων κοινοτικών πόρων, καθώς και κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
6. Την ανάγκη να στηριχθούν με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου όλα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και ιδίως προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, κατάρτισης, αυτεπιστασίας των ΟΤΑ και κοινωφελούς εργασίας.
Αυτή είναι η ολοκληρωμένη πολιτική πρότασή μας, με βάση την οποία, η Ελλάδα θα ξεπεράσει οριστικά την κρίση, αποκτώντας και πάλι την ουσιαστική θεσμική της ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη.

Την προσεχή Κυριακή σας καλώ, να  δώσετε την εμπιστοσύνη σας σε αυτούς που κράτησαν το κράτος και τη χώρα όρθια και που μπορούν μετά τις εκλογές, να εγγυηθούν μια ομαλή και ασφαλή πορεία για την Πατρίδα μας.
 Σας καλώ παράλληλα, να είστε εσείς που θα αλλάξετε τα δεδομένα για να συνδιαμορφώσουμε  την φυσιογνωμία της Δημοκρατικής Παράταξης. Έχουμε ιστορικό καθήκον να ξανασυναντήσουμε το ΠΑΣΟΚ των αρχών και των οραμάτων μας και να υπερασπιστούμε την ιστορική  προσφορά του στον τόπο.

Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη
Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ  Ν. Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: