Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από το ΠΑΜΕ Γραμματεία Λιβαδειάς



Μετά απο πολύχρονο δικαστικό αγώνα οι 42 πρώην εργαζόμενοι της ΔΕΠΑΛ δικαιώθηκαν. Κι ενώ έκαναν υπομονή και έδειξαν ανοχή εδώ και ενάμιση χρόνο, σήμερα το ποτήρι ξεχείλισε! Η δικηγόρος 42 πρώην εργαζομένων της ΔΕΠΑΛ που είχαν κάνει αγωγές κατά του Δήμου Λεβαδέων  διεκδικώντας δεδουλευμένες αποδοχές από 8 μήνες και πάνω, που τους οφείλονται από το 2007, προχώρησε χθες σε «κατάσχεση εις χείρας τρίτων» στους λογαριασμούς του Δήμου στην τράπεζα Αττικής, υλοποιώντας σχετική τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τους εργαζόμενους και ανέρχεται στο ποσόν των 500.000 ευρώ περίπου.
Η απάντηση του δημάρχου Λεβαδέων, εκλεκτού του ΠΑΣΟΚ, ήταν «κυνική» και ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, όπου η φιλοσοφία των αιρετών του ευρωμονόδρομου είναι: «σιγά, το κράτος έχει οικονομικό πρόβλημα, κι εσείς ζητάτε να πληρωθείτε την δουλειά σας! Να είστε και ευχαριστημένοι που σήμερα δουλεύετε και δεν έχετε ακόμα απολυθεί!» . Λες και ευθύνονται οι εργαζόμενοι και όχι η πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που ως σήμερα άσκησαν εξουσία  για την κρίση. Λες και δεν έχει ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ, που στο όνομα της φιλοΕυρωενωσιακής πολιτικής του , καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι μπορούν να είναι με «όλους»! Λες και δεν έχουν διαχρονικά ευθύνες τα συνδικαλιστικά όργανα της Τοπικής Διοίκησης, που «συναινετικά» , δεν διεκδίκησαν από τις κυβερνήσεις τους παρακρατημένους πόρους!
 Και ως πονηρός «παίχτης» πετάει την «μπάλα» στην εξέδρα, με το τρομοκρατικό δίλημμα: ή θα πληρωθείτε εσείς ή δεν θα πάρουν τους μισθούς τους οι συνάδελφοί σας ! Τέτοιους αισχρούς εκβιασμούς  τους γεννούν τα μυαλά των πιο σκληρών , απάνθρωπων εργοδοτών ή των «παλικαριών» τους! Ο στόχος προφανής: «το διαίρει και βασίλευε», μια πολύ προσφιλής τακτική του ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι εργαζόμενοι  πρέπει να έχουν το νου και τα μάτια ανοιχτά, με θάρρος και παρρησία να  αποδώσουν τις ευθύνες σε πολιτικές και πρόσωπα, που αρνούνται το αυτονόητο στον εργαζόμενο, να πληρωθεί για την δουλειά του και να χτυπήσουν το «γαϊδούρι» και όχι το «σαμάρι»!
Η διοίκηση του Δημάρχου κ. Παπαγγελή εμπαίζει ουσιαστικά τους εργαζόμενους. Στην αρχή με ανέξοδες υποσχέσεις και στη συνέχεια με άρνηση καταβολής οποιουδήποτε  ποσού έστω ως έναντι, χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κακή οικονομική κατάσταση των δήμων αλλά και το επιχείρημα ότι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι  που εργάζονται.  Σημειωτέον ότι από τους 42 που προσέφυγαν δικαστικά, μόνο οι 22 εργάζονται στο Δήμο και οι υπόλοιποι 20 είναι απολυμένοι και άνεργοι, σε δεινή οικονομική κατάσταση ενώ 2 εξ αυτών με σοβαρότατα προβλήματα υγείας.
Η διοίκηση του κ. Παπαγγελή, προσπάθησε το προηγούμενο διάστημα να εκβιάσει τη δικηγόρο των εργαζομένων να υπογράψει βεβαίωση ότι έλαβε έναντι του ποσού για όλους προκειμένου να εξοφληθούν μόνο οι δύο ασθενείς, τις οποίες μάλιστα έβαλε να υπογράψουν κάτω από την πίεση του προβλήματός τους και εκ μέρους της δικηγόρου, ότι παραιτούνται κάθε άλλης διεκδίκησης (τόκων κλπ) και δήλωσε πως οι υπόλοιποι δεν έχουν να λάβουν «ούτε ευρώ».
Σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας στη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων, πως αν προχωρήσει η κατάσχεση δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής της μισθοδοσίας των εργαζομένων όλου του δήμου.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του Δημάρχου να χωρίσει τους εργαζόμενους σε δυο κατηγορίες, βάζοντάς τους να αλληλοσπαράσσονται, αφού όπως λέει αν πληρωθούν οι μεν θα μείνουν απλήρωτοι οι δε.  Σήμερα διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν οι πρώην εργαζόμενοι της ΔΕΠΑΛ, αύριο κάποιοι άλλοι, γι’ αυτό παλεύουμε όλοι για έναν και ένας για όλους.
Απαιτούμε να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες από την πλευρά του Δήμου, που θα εξασφαλίσουν τόσο την απρόσκοπτη καταβολή της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων όσο και την καταβολή των δεδουλευμένων στους πρώην εργαζόμενους της ΔΕΠΑΛ.
Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν  έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  και να βρίσκονται σε ετοιμότητα, για όλες τις αντεργατικές-αντιλαϊκές αλλαγές που δρομολογουνται σε βάρος μας.
 
Γραμματεία Λιβαδειάς του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: