Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Εν αναμονή «βουτιάς» στις βάσεις πολλών περιζήτητων σχολών


Αυλαία σήμερα για τον κύριο κορμό των πανελλαδικών εξετάσεων με το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και η προσοχή των υποψηφίων στρέφεται πλέον στη διαμόρφωση των βάσεων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εντυπωσιακή πτώση αναμένεται σε πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές, λόγω των χαμηλών επιδόσεων που καταγράφηκαν στη Φυσική και τα Μαθηματικά.
Στις ιατρικές και τις σχολές των επιστημών υγείας του τρίτου επιστημονικού πεδίου αναμένεται επίσης πτώση των βάσεων, που όμως δεν θα είναι θεαματική λόγω των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων στη Βιολογία. Πάντως, ορισμένοι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι οι ιατρικές σχολές είναι πολύ πιθανόν να «πέσουν» κάτω των 19.000 μορίων.
Εξάλλου, από τους βαθμολογητές σημειώνεται πως αν και οι βάσεις στις σχολές θετικών επιστημών και στα πολυτεχνεία αναμένεται να κατρακυλήσουν, δεν θα συμβεί το ίδιο σε άλλες επίσης περιζήτητες σχολές των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2189095

Δεν υπάρχουν σχόλια: