Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνάντηση με τους εργαζομένους


ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ούτε πώληση, ούτε κλείσιμο, κανένα μέτρο απόλυσης, θεωρούμε ότι πρέπει να είναι δημόσια επιχείρηση, να αναπτυχθεί καθετοποιημένα, και όσοι μιλούν για ανάπτυξη πρέπει να ξέρουν ότι η ΛΑΡΚΟ μπορεί να στηρίξει και άλλους κλάδους της βιομηχανίας», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την συνάντηση που είχε στον Περισσό με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην επιχείρηση.
«Όπως είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία ενέργεια γενικά και βεβαίως απέναντι στην ΛΑΡΚΟ. Θεωρούμε ότι η ενέργεια του κ. Μητρόπουλου (σ.σ.: διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων) να πάρει αποφάσεις που στην ουσία οδηγούν στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, άρα και στην έναρξη μιας διαδικασίας αποκρατικοποίησης είναι εκτός νόμου, με την έννοια ότι έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση και όλα αυτά πρέπει να λειτουργήσουν μετά τις εκλογές», είπε η κ. Παπαρήγα.
Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στον υπουργό Οικονομίας, διότι, αν και υπηρεσιακός, «έχει κι αυτός ευθύνη να παρεμποδίσει παράνομες ενέργειες από την πλευρά του κ. Μητρόπουλου και της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, ενώ όλα τα μέλη της πρέπει να τοποθετηθούν γι' αυτό το ζήτημα.»
Από την μεριά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στην Λάρυμνα, Γιώργος Κάζας, είπε ότι ο κ. Μητρόπουλος τούς ανακοίνωσε ότι «στο τέλος του μήνα που λήγουν οι άδειες λειτουργίας του εργοστασίου και απόρριψης της σκουριάς, το εργοστάσιο θα κλείσει και θα ψάξουμε κάποιον επενδυτή να την πουλήσουμε» και υπογράμμισε ότι «η επιχείρηση είναι στρατηγικής σημασίας, δεν θέλουμε να πουληθεί, θέλουμε να είναι δημόσια επιχείρηση, καθώς το προϊόν της είναι εξαγώγιμο και η επιχείρηση εν γένει συμβάλλει στην εθνική οικονομία».
Όπως ανέφεραν στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με την κ. Παπαρήγα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, η σκουριά που τώρα απορρίπτεται στον Β. Ευβοϊκό, είναι πολύτιμη ως υλικό, υπό την προϋπόθεση ότι θα κατασκευαστεί αφαλατήριο στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που θα καθιστά την σκουριά αξιοποιήσιμη, αφού δεν θα «ξεπλένεται» με θαλασσινό νερό, όπως τώρα που την καθιστά ακατάλληλη προς χρήση, ενώ τόνισαν ότι η αξιοποίηση του νικελίου που βρίσκεται στο υπέδαφος των εκτάσεων της εταιρείας, «ακόμα και όπως είναι τώρα, χωρίς περαιτέρω έρευνες εξόρυξης» μπορεί να εξασφαλίσει την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ για 25 χρόνια.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν επίσης, το γεγονός ότι το νικέλιο είναι σπάνιο παγκοσμίως, επισήμανση που συμπεριέλαβε και η κ. Παπαρήγα στη δήλωσή της, ενώ υπογράμμισαν επίσης, ότι το παραγόμενο νικέλιο από την συγκεκριμένη επιχείρηση φέρει παγκοσμίως την ενδεικτική της ποιότητάς του, ονομασία «νικέλιο ΛΑΡΚΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: