Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Θετικός ο απόηχος του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου στην Ερέτρια – Πρωτοπόρος ο Βασίλης Βελέντζας ανοίγει και γραφείο επικοινωνίας στο Δήμο

Ο Δήμαρχος Ερέτριας , οικοδεσπότης και κεντρικό πρόσωπο του κήρυξε την έναρξη του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου.


Tη δημιουργία γραφείου επικοινωνίας που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και θα παρέχει πληροφορίες σε όσους Ρώσους επιθυμούν να ταξιδέψουν ή ακόμη και να συνάψουν εμπορικές σχέσεις στα διοικητικά όρια του Δήμου Ερέτριας, αποφάσισαν ο δήμος Ερέτριας και το Εμπορικό – Βιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας, στο πλαίσιο του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια από τις 24 – 27 Μαΐου.

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ Βασίλης Βελέντζας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον  γενικό διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Μόσχας και τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Γιούρι Αζάροφ και Βαντίμ Σκριάμπιν αντίστοιχα, αποφάσισαν να προωθήσουν την ανάπτυξη των άμεσων επαφών των επιχειρήσεων, τη συνεργασία μεταξύ των οικονομικών, εμπορικών και τουριστικών  οργανισμών και επιχειρήσεων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ερέτρια. 
Νωρίτερα, ο δήμαρχος Ερέτριας κηρύσσοντας  την έναρξη του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου με θέμα «Το νέο οικονομικό μοντέλο των σχέσεων της Ρωσίας με την Ελλάδα στον   τομέα των επενδύσεων και της καινοτομίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Για τον δήμο της Ερέτριας η φιλοξενία του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση καθώς η Αυτοδιοίκηση αποτελεί την κινητήρια  δύναμη στις αναπτυξιακές πολιτικές και στην διαμόρφωση ελκυστικού περιβάλλοντος  επιχειρηματικότητας απαλλαγμένου από δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το άνοιγμα του διαύλου επικοινωνίας με την Ρωσία, με την οποία μας ενώνουν κοινές αξίες και ιδανικά, σε πολιτικό θρησκευτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, έχει ως στόχο την ενίσχυση του τουρισμού την διάνοιξη νέων εμπορικών οδών καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται και στους δύο αυτούς τομείς. Η δημιουργία ενός προτύπου  συνεργασίας , η υλοποίηση καινοτόμων επενδύσεων, η προώθηση της πράσινης ενέργειας και της επιχειρηματικότητας, η συνεργασία στο εμπόριο, στην κτηματαγορά, στις μεταφορές και φυσικά στον τουρισμό είναι ορισμένοι από τους στόχους που έχουμε θέσεις ως αποτέλεσμα των εργασιών του σημερινού συνεδρίου μας».
Ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας απένειμε αναμνηστικές πλακέτες για την προσφορά και την παρουσία τους στο συνέδριο στον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας της Ρωσίας, πρέσβη κ. Γκέοργκι Μουράτοφ, στον γενικό διευθυντή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Γιούρι Αζάροφ, στον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, το οποίο παρέλαβε ο  Α’ γραμματέας της πρεσβείας κ. Βασίλιεφ, στον πρόεδρο του Ελληνορωσικού Συνδέσμου πρέσβυ ε.τ  κ. Κυριάκο Ροδουσάκη, στον Εκτελεστικό Γραμματέα Επιτροπής Εμπορικών και Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα  Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου  Μόσχας κ. Βαντίμ Σκριάμπιν, στον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιο Χονδρογιάννη, στον εκπρόσωπο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κ. Ναούμ Μαρκόπουλο. Επίσης, πλακέτες απένειμε: στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Olympic Star κ. Στέφανο Πετρώφ, στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Negroponte κ. Νίκο Στράτη, στον ιδιοκτήτη της Lion Α.Ε  κ. Ιωάννη Λιονάκη και στον ιδιοκτήτη της «BUDGET RENT A CAR» κ. Γεώργιο Καρλή οι οποίοι υπήρξαν και σπόνσορες του συνεδρίου.
Τέλος στον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα προσέφεραν τιμητικά δώρα για την αμέριστη συμπαράστασή του στην διοργάνωση του συνεδρίου οι κ. Μουράτοφ και Αζάροφ από ένα πιάτο που απεικονίζει τον ναό του Αγίου Βασιλείου που βρίσκεται στην Μόσχα καθώς και ο κ. Χονδρογιάννης μια εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Τα κυριότερα σημεία των συναντήσεων στην Εύβοια συνοψίζονται ως εξής:
-          Ξεκινά συντονισμός ενεργειών δήμου και επιχειρηματιών για την προσέλκυση τουριστών.
-          Η Ερέτρια είναι ένας δήμος που συνδυάζει τις εξαιρετικές παραλίες με τα καταγάλανα νερά που απέχουν μόλις μισή ώρα  από την ορεινή Σέττα, με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Σε ότι αφορά την  ιστορία της, χάνεται στα βάθη των αιώνων καθώς πρόκειται για την  αρχαία Πόλη - Κράτος που συμμετείχε στους Περσικούς Πολέμους. Τα δε  αρχαιολογικά ευρήματα και ιδιαίτερα το αρχαίο θέατρο,  θεωρούνται από τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης.
-          Για τον δήμο Ερέτριας οι προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού είναι έντονες και συνεχείς καθώς περίπου το 50% των κλινών  της Εύβοιας που αφορούν ξενοδοχεία, καταλύματα και μπαγκαλόους βρίσκονται στην περιοχή.
-          Η βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται από όλα τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στα όρια του δήμου και συνάμα ο εξωραϊσμός όλων των δημοτικών και κοινοτικών διαμερισμάτων είναι προτεραιότητα. 


Ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας πλαισιώνεται από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας της Ρωσίας, πρέσβη κ. Γκέοργκι Μουράτοφ και τον πρόεδρο του Ελληνορωσικού Συνδέσμου πρέσβυ ε.τ  κ. Κυριάκο Ροδουσάκη. 

Ένα επιτυχημένο συνέδριο κλείνει εθιμοτυπικά με τις ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων και ευχαριστιών. Ο κ. Βελέντζας απονέμει, μεταξύ άλλων,  τιμητική πλακέτα Μανατζετ του Ξενοδοχείου Negroponte κ. Νίκο Στρατή που φιλοξένησε το συνέδριο. 















Ο Γενικός Διευθυντής της ομώνυμης κατασκευαστικής εταιρείας κ. Νίκος Μπατιστάτος ανάμεσα στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Οικονομικό Επόπτη της ΚΕΕΕ κ. Γιώργο Χονδρογιάννη και τον Εκπρόσωπο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κ. Ναούμ Μαρκόπουλο. 



Στο περιθώριο του 2ου Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου, ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου  στους Έλληνες και Ρώσους δημοσιογράφους, μαζί με τη ρωσική αντιπροσωπεία. 
















Αποστολή στην Ερέτρια! Μια ακόμη εμπειρία για όλους μας που ήρθαμε σε επαφή με την ρώσικη αποστολή και ένα μεγάλο ευχαριστώ 
για την άψογη συνάδελφο κα Κάτια Τσιμπλάκη για την φιλοξενία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: