Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Evpedia: Από το Επιμελητήριο Βοιωτίας η αφετηρία της μεθόδου ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού του Γιώργου Γάκη*

Ο Γιώργος  Κ. Γάκης, BSc, M.B.A είναι Τραπεζικό Στέλεχος 
και Υποψήφιος Διδάκτορας AZTECA University

Άνθρωποι των επιχειρήσεων, στελέχη και πολλοί ακόμη φίλοι και συνεργάτες του γνωστού τραπεζικού στελέχους και επιστήμονα κ. Γιώργου Γάκη ανταποκρίθηκαν χθες βράδυ στο κάλεσμά του όπου  για πρώτη φορά παρουσίασε στο ευρύ κοινό τη νέα ερευνητική εργασία με την ονομασία «Εvpedia». Αφετηρία του το βήμα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, σ` ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, με τους προσκεκλημένους να μείνουν έως το τέλος για να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα ανθρωπιστική του προσέγγιση στο σύγχρονο μάνατζμεντ! 

Η evpedia είναι μέθοδος ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού στηριζόμενη στις αξίες και στην οπτική της Ελληνικής Κλασσικής σκέψης. «Αντιμετωπίζοντας  κάθε στέλεχος ή εργαζόμενο σαν ξεχωριστή προσωπικότητα και όχι με συνταγές «ομαδικού τύπου», αφού λάβει υπ΄ όψη τις δυνατότητες, τις προσδοκίες και τις αναζητήσεις υπαλλήλων και στελεχών αλλά και ίδιων των επιχειρήσεων, οδηγεί  στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού συστήματος  άμεσα εφαρμόσιμου.
Πρόθεσή μου είναι η ανάδείξη μιας συστηματικής μεθόδου ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, που δεν θα βασίζεται μόνο στην απόκτηση δεξιοτήτων με τη χρήση τεχνικών, αλλά θα στοχεύει κυρίως στην ποιοτική αναβάθμιση του προσώπου και στη συνειδητή εξέλιξή του μέσα σ΄ ένα πλέγμα  αξιών. Μια μέθοδο, η οποία θα είναι άμεσα εφαρμόσιμη στις επιχειρήσεις, αφού υιοθετηθεί συνειδητά, μετά από την κατάλληλη διαδικασία» δήλωσε σχετικά στο Orchomenos Press ο κ. Γάκης. «Η Evpedia© ως πολυδιάστατη, δεν έχει πεπερασμένα όρια, αποτελεί μία in vivo και όχι in vitro διαδικασία.
Ξεκινάει απ΄ τη στιγμή που κάποιος αποφασίσει συνειδητά να την ακολουθήσει, και συνεχίζει δια παντώς» τόνισε μεταξύ άλλων. 


Τι επιχειρείται όμως πρακτικά να επιτευχθεί από την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος;

*     Η συνειδητή υιοθέτηση αξιών, ως παράγοντα που επηρεάζει την σκέψη και την πρακτική του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των ίδιων των επιχειρήσεων.
*     Η προσέγγιση της Ελληνικής Κλασσικής Σκέψης ως εναλλακτική οπτική ανάπτυξης.
*     Η προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη στελεχών και υπαλλήλων, μέσω της ποιοτικής αναβάθμισής τους.
*     Η ενθάρρυνση παρωθούμενων και παρωθούντων.
*     Η ανάπτυξη της ομαδικότητας.
*     Ο καθορισμός και η επίτευξη στόχων.
*     Η ανάδειξη στελεχών.
*     Η συγκεκριμενοποίηση μεθοδολογίας δράσης.
*     Η ικανοποίηση στελεχών και υπαλλήλων για τον καθημερινό τρόπο εργασίας καθώς και για την επίτευξη των αμοιβαίων στόχων.
*     Η διαπίστωση επιλογών και η αναγνώριση ευκαιριών ακόμη και σε συνθήκες κρίσης
*     Η διαχρονική ισχύς όλων των παραπάνω.

Σαφώς το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, απαιτείται η συνειδητοποίηση της ανάγκης για μία διαφορετική οπτική της παιδείας, της κοινωνίας, της επιχείρησης και εν τέλει προσφέρεται ως εναλλακτική στάση ζωής.


Ας ακούσουμε τι δήλωσε στην κάμερα του Orchomenos Press  ο κ. Γιώργος Γάκης… 



Δεν υπάρχουν σχόλια: