Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Β. Τόγιας: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα Ελλήνων Βουλευτών με καταθέσεις στο εξωτερικό


Ο Βασίλης Τόγιας, μαζί με άλλους Βουλευτές συνυπέγραψε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής στην οποία αναφέρουν:
Κύριε Πρόεδρε,
Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας και για την κοινοβουλευτική δημοκρατία η εμπιστοσύνη των πολιτών για το πολιτικό σύστημα είναι παράγοντας καθοριστικής σημασίας για την δημοκρατική σταθερότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να νοιώθουν οι πολίτες ότι το κοινοβούλιο ανταποκρίνεται στο ρόλο του και οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες των πολιτών σε θέματα πλήρους διαφάνειας για το πολιτικό δυναμικό.

Στην κατεύθυνση αυτή ζητούμε,

1. Να διευκρινιστεί πλήρως και άμεσα το θέμα που έχει προκύψει με την δημοσιοποίηση του ονόματος συναδέλφου που φέρεται να έχει καταθέσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου σε τράπεζα της Ελβετίας.

2. Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που διαθέτουν ποσά σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού, την ώρα που ο υπουργός οικονομικών καλεί όλους τους πολίτες της χώρας να επαναπατρίσουν τα κεφάλαια που διαθέτουν, για να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία.

3. Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των συναδέλφων που κατέθεσαν υπεύθυνη δήλωση – σύμφωνα με δικό σας έγγραφο – για να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους στην Ελβετία.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι την ώρα που ζητούνται συνεχώς θυσίες από τους πολίτες οι εκπρόσωποι τους στο κοινοβούλιο οφείλουν να έχουν κρυστάλλινες θέσεις σε θέματα διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: