Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κοινή συνέντευξη Τύπου στην ΚΕΔΕ για το μέλλον των ΟΤΑ


Συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιήσει η ΚΕΔΕ με τους ιταλούς δημάρχους Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχο Κάβα Ντέι Τιρένι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, δήμαρχο Μπαρονίσσι, αύριο Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8, 3ος όροφος). Της συνάντησής τους θα προηγηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, στις 11 το πρωί, επίσης στα γραφεία της ΚΕΔΕ, ενώ στις 2 το μεσημέρι οι δύο δήμαρχοι θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση.

Η συνάντηση γίνεται μετά από πρόσκληση που απηύθυνε η ΚΕΔΕ προς τους δύο ιταλούς δημάρχους μετά τη συμβολική τους χειρονομία να εκχωρήσουν τον μισθό τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στην κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός. Κρίση που βιώνουν και η ίδια η Ιταλία, αλλά και Πορτογαλία και Ισπανία. Όπως σημειώνεται στην πρόσκληση που απευθύνει η ΚΕΔΕ στους δύο ιταλούς δημάρχους, ενέργειες σαν και αυτές επιβεβαιώνουν πλήρως το πνεύμα αλληλεγγύης και κοινωνικότητας που διακατέχει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα θεσμικά της όργανα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος δε είναι να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες των χωρών του ευρωπαϊκού νότου και όποιων άλλων δοκιμάζονται από τη σημερινή κρίση, με πρωτοβουλίες και πράξεις, και μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα οδηγήσουν σε αποτροπή της ύφεσης, θα φέρουν ανάκαμψη, ίσες ευκαιρίες μέσα από την απασχόληση, και θα αναθερμάνουν ευρωπαϊκές αξίες, πρότυπα και ιδανικά προς όφελος των ίδιων των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: