Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συνυπόγραψε η Κατερίνα Περλεπέ την Πρόταση Νόμου για το «πόθεν έσχες» όσων κυβέρνησαν από το 1974 και μετά


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη συνυπόγραψε την πρόταση νόμου που συνέταξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Απόστολος Κακλαμάνης, για να γίνει ενδελεχής έλεγχος του ¨πόθεν έσχες¨ και ιδιαίτερα του ¨έσχες¨, όσων προσώπων άσκησαν κυβερνητικά καθήκοντα από το 1974, αλλά και των στενών συγγενών τους.

Για όλους δε όσους είναι υπόχρεοι σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως βουλευτές και δημόσιοι λειτουργοί, θα γίνεται σύγκριση των περιουσιακών τους στοιχείων και για όσα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η απόκτησή τους, θα κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου.

Όπως αναφέρει η κ. Περλεπέ σε σχετική της δήλωση, η πρόταση νόμου αυτή συνιστά ένα μεγάλο βήμα για τη διαφάνεια, και ανταποκρίνεται στην απαίτηση της κοινωνίας να ελεγχθούν ακόμα πιο ουσιαστικά, όσοι μέχρι τώρα αλλά και στο μέλλον ασκούν δημόσια εξουσία, όπως επίσης και να τιμωρηθούν όσοι παρανόμησαν οικονομικά, εκμεταλλευόμενοι Δημόσια θέση που κατείχαν. Ταυτόχρονα, αυτή η πρωτοβουλία βάζει φραγμό στις εδώ και χρόνια συστηματικές προσπάθειες κάποιων, να απαξιώσουν την πολιτική και όσους ανιδιοτελώς ασχολούνται και προσφέρουν στα κοινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: