Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Στη Βοιωτία περιόδευσε η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου-Yποψήφιος βουλευτής ο Δ. Καλλής


Σε Λιβαδειά και Θήβα περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου η βουλευτής Εύβοιας του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου, σηματοδοντώντας την έναρξη της προεκλογικής περόδου στη Βοιωτία.

Στη Λιβαδειά επισκέφθηκε το Επιμελητήριο, όπου ο πρόεδρος Π. Αγνιάδης της παρέδωσε υπύμνημα με τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου. Επίσης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί Σ. Γεραντώνη.
Σε συνέντευξη τύπου η κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της απόφασης του κόμματος της να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου.Όπως είπε, ύστερα από έντονο προβληματισμό στα κομματικά όργανα, πάρθηκε η σχετική απόφαση καθώς «το εθνικό καθήκον επέβαλλε τη συμμετοχή μας». Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», παρότι η πλειοψηφία των υπουργών είναι ΠΑΣΟΚ. Απέδωσε τις ευθύνες για την κατάρρευση της χώρας στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, που επί μια 35ετια κυβέρνησαν αλλά όπως τόνισε «με το να βγούμε στα κεραμίδια, όπως τα κόοματα της Αριστεράς, το πρόβλημα δεν θα λυνόταν».
Επανέλαβε την πρόταση Καρατζαφέρη για ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα και έθεσε διαχωριστικές γραμμές όσον αφορά σε περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων. Δεν ξεκαθάρισε όμως, εάν το ΛΑΟΣ, θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός, καταθέσει στη Βουλή, νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Η κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και σε προβλήματα της Στερεάς, όπως η καθυστέρηση στην κατασκευή του νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά και γενικώτερα του ΕΣΥ. Όπως είπε, και στο χώρο της υγείας, κυριάρχησε η κομματοκρατία και ο ορισμός άσχετων ατόμων ως διοικητές των νοσοκομείων.
Μίλησε για την ανάγκη απονομή δικαιοσύνης και ζήτησε δήμευση των περιουσιών, όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Τέλος εξήρε το έργο των υπουργών του ΛΑΟς Μ. Βορίδης και Ά. Γεωργιάδη, για τους οποίους είπε οτι έλυσαν σημαντικά προβλήματα.
Η κα Παπανδρέου, παρουσίασε ως υποψήφιο του ΛΑΟΣ στη Βοιωτία τον επιχειρηματία Δ. Καλλή, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα θα αποφανθεί συνολικά για όλες τις υποψηφιότητες, η συγκεκριμένη όμως, είναι δική της πρόταση που έχει ήδη γίνει αποδεκτή.

Ας ακούσουμε τι δήλωσε στην κάμερα του Orchomenos Press η κα Ουρανία Παπανδρέου αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτη Αγνιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: