Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Με τροπολογία του ΥΠΕΚΑ στη Βουλή εξυπηρετούν για άλλη μια φορά το ΤΕΕ...

Το ΥΠΕΚΑ με τροπολογία του στο νομοσχέδιο


"Ποινική προστασία του περιβάλλοντος –Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ- Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής" εξυπηρετεί την γνωστή συντεχνία (βλέπε ΤΕΕ) της οποίας είναι μέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ κύριος Νίκος Σηφουνάκης,

τυχαία η ρύθμιση; Δεν Νομίζουμε.
Μήπως τελικά το ΥΠΕΚΑ συμπεριφέρεται ως παράρτημα του ΤΕΕ και όχι του συνόλου των Ελλήνων Πολιτών;

Τροπολογία αυτή μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τα παρακάτω (Άρθρο 2, παράγρ.1):

1.Η παράγραφος 2 του άρθρου 8 του ν.4030/2011 αντικαθίσταται ως εξής:

"2.α. Για άδειες δόμησης που αφορούν κηρηγμένα διατηρητέα κτίρια, νεότερα μνημεία καθώς και κτίρια σε οικιστικό σύνολο που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο οι Αρχιτεκτονικές Μελέτες εκπονούνται και υπογράφονται αποκλειστικά απο Διπλωματουχους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς και οι στατικές μελέτες απο Διπλωματούχους Πολιτικούς Μηχανικούς.
β. Για τις άδειες δόμησης που αφορούν κτίρια σε παραδοσιακό οικισμό, παραδοσιακό ή ιστορικό τμήμα πόλης, στην ομάδα μελέτης συμμετέχουν υποχρεωτικά ένας Διπλωματουχος Αρχιτέκτονας Μηχανικος,ένας Διπλωματουχος Πολιτικός Μηχανικος και ένας Διπλωματούχος Ηλέκτρολόγος ή Μηχανολόγος Μηχανικός."



Δηλαδή οι μόνοι μηχανικοί που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι οι Διπλωματούχοι.
Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί για άλλη μια φορα είναι υπό διωγμό.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους κυρίους Παπακωνσταντίνου και Σηφουνάκη για το νέο τους "κατόρθωμα".

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας να ζητήσουν την τελευταία στιγμή την αντικατάσταση τηνς απάράδεκτης τροπολογίας έτσι ώστε να περιλαμβάνει και τους πτυχιούχους Μηχανικούς που "ξέχασαν" οι παραπάνω κύριοι.

Καλούμε τα κόμματα στον Νομό μας να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό το θέμα ώστε οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί να γνωρίζουν στις επικείμενες εκλογές ποίοι είναι μαζί μας και ποιοι μας αντιμετωπίζουν ως εχθρούς.

Για την ΕΕΤΕΜ-Βοιωτίας
Το Γραφείο Τύπου
Σπύρος Κορδοπάτης
Χαράλαμπος Σανιδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: