Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οι θέσεις του Χρήστου Χαρατσή επί των θεμάτων της τοπικής αγοράς…


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΗΒΑ 13-01-2012

Με μεγάλη απορία διάβασα την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών με τίτλο «Αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου την 5η Ιανουαρίου 2012», καθώς με ξενίζει το γεγονός στην αναφορά της αποχώρησης μου από τη συνάντηση, στην οποία –σημειωτέον- είχα κληθεί ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και όχι ως Πρόεδρος, του καθ’ ύλην αρμόδιου, Σωματείου Ιδιοκτητών Εστιατορίων – Καφέ, όπως τονίζεται «…για προσωπικούς λόγους».

Στη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, και μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση καταχωρίζεται στις αποφάσεις του εν λόγω συλλόγου, όπως προκύπτει από τον τίτλο, συμμετείχε ο Δήμαρχος αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Γενικός Γραμματέας, και είχε αντικείμενο «..το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει το «τελευταίο διάστημα» με την τοποθέτηση σταθερών κατασκευών στον πεζόδρομο από επαγγελματίες. Το όποιο πρόβλημα υπάρχει, είναι βέβαιο ότι δεν δημιουργήθηκε στη θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Σπύρου Νικολάου και έμπρακτα έχουμε διαπιστώσει το ενδιαφέρον του Δημάρχου για τη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην πόλη μας, άρα και στον πεζόδρομο.

Είναι οξύμωρο, και θα πρέπει να το τονίσω αυτό, πως είναι δυνατόν ο Εμπορικός Σύλλογος, με καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το θέμα να λάβει «απόφαση» για ένα σωματείο, το οποίο ούτε καν κλήθηκε στη συνάντηση αυτή. Κατανοώ βέβαια το ενδιαφέρον του Εμπορικού Συλλόγου για τα τοπικά ζητήματα, και τους συγχαίρω γι’ αυτό, όμως η απαραίτητη λεπτότητα και τα ήθη της Δημοκρατίας, επιτάσσουν τουλάχιστο να καλούμε και αυτούς για τους οποίους ανησυχούμε, προκειμένου να λάβουμε αποφάσεις.

Αυτό ήταν και το σκεπτικό για το οποίο αποχώρησα, αφού πρώτα διαβεβαίωσα το Δήμαρχο και όλους τους παρευρισκομένους ότι θα καλέσω Γενική Συνέλευση του Σωματείου , προκειμένου να καταθέσουμε προτάσεις για το ζήτημα αυτό, γεγονός όμως που αδυνατώ να καταλάβω γιατί δεν αναφέρεται ως πρόταση που έγινε από εμένα αλλά αντίθετα εμφανίζεται τελικά ως απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου.

Αγαπητοί φίλοι και συνοδοιπόροι στον καθημερινό μόχθο, να είστε σίγουροι πως ποτέ δεν ανέμειξα «προσωπικούς λόγους» στη διαχείριση των πραγμάτων της Ομοσπονδίας ή του Σωματείου.

Οι καιροί που διανύουμε είναι καιροί για ευρύτερες συμμαχίες ενάντια στη λαίλαπα της οικονομικής μας εξαθλίωσης και όχι ενεργειών, που μπορεί να προκαλέσουν έριδες και διαξιφισμούς.

Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι τα προβλήματα όλων μας δεν θα λυθούν με προσβλητικές ανακοινώσεις αλλά με ειλικρινή διάλογο, απαλλαγμένο από «προσωπικά» συμφέροντα ή πολιτική παλαιού τύπου, και μάλιστα από ανθρώπου που υπηρετούν τα συμφέροντα συναδέλφων τους.

Θα ήθελα για μία ακόμη φορά να συγχαρώ το Δήμαρχο για το ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύει για τα θέματα που άπτονται της βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, την οποίαν άλλωστε και εμείς επιδιώκουμε, είτε μέσα από τη συνδικαλιστική μας δράση και παρουσία, είτε μέσα από την επαγγελματική μας δραστηριότητα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: