Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Διεργασίες εν όψει του Εθνικού Συμβουλίου


Συνεδριάζει εκ νέου στις 4 το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να διαμορφωθεί η πολιτική εισήγηση προς το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται αύριο Σάββατο.

Χθες πάντως ο Στέφανος Τζουμάκας, εκλεγμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τζουμάκας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα δεν χρειάζεται «μονοφωνία», ούτε «μονόδρομους», καθώς αυτά απαξιώνουν την πολιτική, τη δημοκρατία και τους Έλληνες πολίτες και πρόσθεσε ότι ο ίδιος στάθηκε πάντα «απέναντι σε εκφυλιστικά φαινόμενα, τόσο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, όσο και στις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και απέναντι σε παρασιτικές δραστηριότητες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Υποστήριξε επίσης ότι «το νέο Μνημόνιο που ετοιμάζεται θα είναι ακόμα πιο οδυνηρό για την κοινωνία».

Ο πρώην υπουργός απέδωσε στις δυνάμεις που υποστηρίζουν τον «νεοφιλελευθερισμό» την πρόκληση κρίσης ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ δήλωσε ότι διαφωνεί με την πολιτική που ακολούθησε ο Γ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν καίριες και καθαρές πολιτικές στάσεις, συμπεριφορές και γρήγορες αποφάσεις για την επόμενη μέρα στο κόμμα εν όψει του Εθνικού Συμβουλίου, επισημαίνονοντας πως «κανείς δεν μπορεί να σιωπά ούτε να ελίσσεται με εσωκομματικές σκοπιμότητες»

Στον Κ. Παπούλια ο Γ. Παπανδρέου

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα γίνει στις 13.00 δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Χθες το βράδυ ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση διάρκειας πέραν της μιας ώρας με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Η συνάντηση των δύο ανδρών εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Πηγή www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: