Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ψήφισμα από το Σύλλογο Γυναικών Επ. Λιβαδειάς για τους εργαζομένους στην Ελληνική Χαλυβουργία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
(ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)
ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Εδώ και 78 μέρες οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο , συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα.
Το αφεντικό, ο επιχειρηματίας Μάνεσης, κάνοντας χρήση των νόμων του κράτους , που θέλει την κρίση να πληρώσει ο λαός και το μεγάλο κεφάλαιο να βγεί αλώβητο απ΄αυτή , ανακοίνωσε στους εργάτες ότι ο μισθός τους θα γίνει 500 ευρώ, ενώ έκανε 65 απολύσεις. Αφού τους ξεζούμισε τόσα χρόνια κι άλλους σακάτεψε, αφού έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τους στέλνει τώρα στην πείνα και στην εξαθλίωση.
Παρά το όργιο τρομοκρατίας και τους εκβιασμούς, οι εργάτες με μπροστάρη το σωματείο τους, αρνήθηκαν να υπογράψουν την καταδίκη τους, να γίνουν οικειοθελώς τα θύματα της αντεργατικής- αντιλαϊκής εφόδου που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.
Οι απεργοί χαλυβουργοί αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα και ενότητα τη στυγνή και αδίστακτη επίθεση της εργοδοσίας, που δεν θέλει να χωνέψει ότι ο αγώνας τους συνεχίζει όπως ξεκίνησε το ίδιο ατσαλωμένος.
Η οργάνωση, η αποφασιστικότητα και η ενότητα που έχουν επιδείξει είναι για μας μαθήματα ταξικού αγώνα.
Η απεργία των χαλυβουργών αποτελεί πλέον ευρύτερη μάχη όλης της εργατικής τάξης απέναντι στην τάξη των εργοδοτών, τώρα που η αντεργατική λαίλαπα χτυπάει όλα τα λαϊκά νοικοκυριά και ανατρέπει κατακτήσεις του εργατικού-λαϊκού κινήματος που βάφτηκαν με αίμα.
Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης. Γι΄αυτό στέλνουμε το πιο δυνατό μήνυμα στην εργοδοσία , ότι οι απεργοί χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι!
Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Επ. Λιβαδειάς :
ü Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα τους.
ü Επιπλέον στεκόμαστε αλληλέγγυες στο πλευρό των γυναικών των χαλυβουργών. Δείχνουν μιαν αξεπέραστη λεβεντιά. Μαζί με τους συντρόφους τους στο ίδιο μετερίζι στέκονται ακλόνητες και αγωνίζονται για τη ζωή των οικογενειών τους, για το μέλλον των παιδιών τους. Με τη στάση τους τιμούν τις αγωνίστριες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, του ταξικού κινήματος.
Ο Σύλλογος Γυναικών κατέθεσε στο ταμείο των απεργών το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ, για την ενίσχυση του αγώνα τους.
Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος Η γραμματέας
Τασία Κοντογιάννη Λαμπρινή Γερονικολού

Δεν υπάρχουν σχόλια: