Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Καταγγελία ΚΚΕ για το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς


Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συστηματικά και μεθοδευμένα προχωράει η πλειοψηφία του Δήμου Λιβαδειάς, που στηρίχτηκε επίσημα απο το ΠΑΣΟΚ, στην συρρίκνωση του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς με τελικό στόχο το κλείσιμό του.

Δεν φτάνει που δεν ανανέωσε τις συμβάσεις των καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να απολυθούν εργαζόμενοι, να πέσει το επίπεδο σπουδών και να αποχωρήσουν πολλοί μαθητές, έρχεται σήμερα η πολιτική δίωξη της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Ωδείου, Λιάνας Καραβασίλη, στελέχους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.

Με πρόσχημα οτι δεν λειτούργησε το Ωδείο στις 17 Νοέμβρη, ημέρα μνήμης και τιμής της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου(!) και οτι διέθεσε το «ρεπό» της όπως η ίδια εκτιμούσε, αφού προηγουμένως είχε καλύψει τις υποχρεώσεις της, την εγκαλούν σε απολογία!! Της απολογίας προηγήθηκαν απειλητικού και τρομοκρατικού ύφους παρεμβάσεις των υπευθύνων του Δήμου στην λειτουργία του Ωδείου.

Ενοχλεί την Δημοτική Αρχή η συνδικαλιστική και πολιτική δράση της , γιατί αποκαλύπτει τα σχέδιά της και στέκεται εμπόδιο να βάλουν λουκέτο στο Ωδείο.

Αντί ο κ. Δήμαρχος και η πλειοψηφία να σταθούν αρωγοί στις λαϊκές οικογένειες, να λειτουργήσει το Ωδείο αλλά και τους χώρους άθλησης, έρχεται ως στυγνός εκτελεστής των αποφάσεων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και Ε.Ε. –ΤρόΪκας. Παρ’ όλες τις μεγαλοστομίες τους για κατανόηση και συμπάθεια στα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα, έχουν αποφασίσει να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στο λαό, συνεπείς στις κομματικές τους δεσμεύσεις. Δεν έχουν καμιά διάθεση να συγκρουστούν για όσα προεκλογικά «έταζαν». Η προσφορά του Δημοτικού Ωδείου τόσα χρόνια η ποιότητα του έργου που προσφέρει, όπου πολύ μεγάλη είναι η συμβολή της καλλιτεχνικής διευθύντριας, η δυνατότητα που δίνει στους μαθητές να ασκήσουν το ταλέντό τους είναι για την πλειοψηφία «όχι ψιλά αλλά ανύπαρκτα γράμματα».

Είναι ολοφάνερο λοιπόν οτι η Τοπική Διοίκηση είναι το μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης να περνάει τα αντιλαϊκά , αντεργατικά μέτρα με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις και κραδασμούς.

Αποδεικνύεταιι για άλλη μια φορά οτι οι προεκλογικές κορώνες διαφόρων πολιτικών σχηματισμών και δήθεν ανεξάρτητων οτι θα αγωνιστούν για το καλό της Τοπικής Κοινωνίας πέρα απο τα κόμματα είναι στάχτη στα μάτια του λαού. Ειδικά σήμερα που ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης έχει τον χαρακτήρα του ιμάντα των κυβερνητικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο.

Γιατί , λοιπόν, να αποτελέσει εξαίρεση η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου, με καταξιωμένη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, όταν η βασική κυβερνητική επιλογή είναι χαράτσια, εφεδρεία , απολύσεις εγαζομένων και παράδοση κάθε δραστηριότητας στους επιχειρηματίες, στο ιδιωτικό κεφάλαιο;

Μ’ αυτή τη λογική ο Δήμος και οι παρατρεχάμενοί του φροντίζουν να βγάλουν τα εμπόδια απο το δρόμο τους , ώστε ανενόχλητοι να ξεθεμελιώσουν κάθετι που έχει σχέση με κοινωνική προσφορά και κοινωνικό αγαθό.

Η Κ.Ο. Λιβαδειάς του Κ.Κ.Ε.

Καταδικάζει τις προσπάθειες εκβιασμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων

Καταγγέλλει την πολιτική-συνδικαλιστή δίωξη της καλλιτεχνικής διευθύντριας.

Απαιτεί να ακυρωθεί κάθε διαδικασία πειθαρχικής δίωξή της.

Καλούμε τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους , τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση, να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους και να καταδικάσουν την μεθοδευμένη δίωξη της Λιάνας Καραβασίλη

Καλούμε τον λαό του Δήμου μας να βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα για όσους τον διοικούν και να μην επιτρέψει καμία δίωξη συνδικαλιστή , να μην επιτρέψει να κλείσει το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς.

Στην επίθεσή τους απάντάμε με οργάνωση και αγώνα!!

Κ.Ο. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: