Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το μήνυμα της αλληλεγγύης έστειλε φέτος ο Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος









Παρουσία σύσσωμων των πολιτικών, διοικητικών, στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπων Συλλόγων και φορέων της πόλης και της Βοιωτίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος έκοψε και φέτος την βασιλόπιτα του νέου έτους το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της Λιβαδειάς.

Αρχικά, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν στον Σεβασμιώτατο τα παιδιά του Ιδρύματος Ορφανική Στέγη «Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» . Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος υποδέχθηκε στην αίθουσα τελετών της Μητροπόλεως πλήθος πιστών, κληρικών και τοπικών αρχόντων παρουσία του Σεβασμιότατου Χριστουπόλεως κκ. Πέτρου για την τελετή κοπής της βασιλόπιτας.

Μετά την δοξολογία, σε μια ολιγόλεπτη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Μαζί με τις ευχαριστίες θα ήθελα να τονίσω ότι η διάθεση της τοπικής Εκκλησίας είναι δεδομένη για καλή συνεργασία ιδιαίτερα στους καιρούς μας για το κοινό καλό, για τη στήριξη των εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζετε για τη νέα προσπάθεια της ΑΡΩΓΗΣ. Θα ήθελα να παρακαλέσω όσο γίνεται, μαζί με τις άλλες προσπάθειες που τις καμαρώνουμε και τις χαιρόμαστε, να τη στηρίξουμε για να μην υπάρχει κανείς στον τόπο μας απελπισμένος, πεινασμένος, εγκαταλελειμμένος και προπαντός να μην έχει τα αναγκαία. Καλή χρονιά, ο Θεός μαζί μας, καλή δύναμη, να είστε όλοι καλά.» Την εκδήλωση έκλεισε η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων που έπαιξε τα κάλαντα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Το φλουρί της πίτας βρέθηκε στο κομμάτι του Βουλευτή Βοιωτίας κ. Μιχάλη Γιαννάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: