Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

«Η Ν.Δ. είναι έτοιμη με συγκεκριμένο πρόγραμμα» τόνισε από τη Λιβαδειά ο Α. Λυκουρέντζος


Συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν από την επίσημη ομιλία του σε κομματική συγκέντρωση της ΝΟ.ΔΕ Βοιωτίας χθες βράδυ στη Λιβαδειά για το καλωσόρισμα του νέου χρόνου, έδωσε παραχώρησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αρκαδίας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος Λυκουρέντζος πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Δημήτρη Καραμάνη, τον βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη και τους υποψήφιους στις προηγούμενες εκλογές Γιάννη Καράμπελα, Ανδρέα Κουτσούμπα, Ευάγγελο Μπασιάκο και Κική Μαχαίρα.

«Οι θέσεις μας, οι θέσεις της Ν.Δ., οι θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς, από τον Ιανουάριο του 2010 με τα 24 σημεία για την ανάκαμψη της οικονομίας και στη συνέχεια με τις θέσεις και τις προτάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας τώρα επιβεβαιώνονται», τόνισε μεταξύ άλλων ο Α. Λουκουρέντζος.

Παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, την μείωση του Φ.Π.Α., την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις.
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολούθησε μια πολιτική η οποία μετέτρεψε την χώρα σε ένα απέραντο φτωχοκομείο με αύξηση των φόρων, μείωση των εισοδημάτων, με επίθεση σε μισθούς και συντάξεις. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 20%, οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν την αγορά και η οικονομία βρίσκεται σε μια παρατεταμένη ύφεση», τόνισε.
Και πρόσθεσε: «Τώρα όμως αρκετοί ομολογούν ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ απέτυχε και υιοθετούν τις προτάσεις της Ν.Δ».
Επίσης αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη λέγοντας πως «ομολογεί ότι η επιλογή του μνημονίου ήταν στρατηγικό πολιτικό λάθος».
Ακόμα αναφέρθηκε στο μείζων θέμα των ημερών σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία υποστηρίζοντας ότι «αποκαλύφθηκε ο τρόπος που παραποιούσαν τα στοιχεία έχοντας ως στόχο τη Ν.Δ. αλλά τελικά αυτό που κατάφεραν ήταν να πλήξουν τη χώρα».

Για την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ξεκαθάρισε ότι «η Ν.Δ. τη στηρίζει για να εκπληρώσει την αποστολή της αλλά δεν συγκυβερνά δεδομένου ότι δεν υπάρχει κοινό πρόγραμμα για κάτι τέτοιο».

Σχετικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων έκανε γνωστό ότι οι διαδικασίες βρίσκονται στη τελική ευθεία και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το σαφέστατο μήνυμα που έχει στείλει ο πρόεδρος της Ν.Δ. προς όσους πρώην και νυν βουλευτές έχουν διεκδικήσει αναδρομικά, καλώντας τους παράλληλα να παραιτηθούν άμεσα από τις διεκδικήσεις τους, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι με το κόμμα στις επόμενες εκλογές, ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε πως «ότι έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς ισχύει».
Όσον αφορά σε εκείνους που σε διάφορες φάσεις δεν στήριξαν τις εκλογικές μάχες του κόμματος ή ήταν απέναντι ο Γραμματέας της Ν.Δ. είπε ότι αφενός μεν θα ασχοληθούν τα όργανα αφετέρου τους «παρέδωσε» στην κρίση των ψηφοφόρων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «αρμόδιο είναι το εκλογικό σώμα».
Δεν παρέλειψε να επισημάνει ακόμα ότι για τα ψηφοδέλτια υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πολλά στελέχη άντρες και γυναίκες, στελέχη «καταξιωμένα απ΄ όλες τις κοινωνικές κατηγορίες».

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Γραμματέας της Ν.Δ. έκανε ειδική αναφορά στον βουλευτή Μιχάλη Γιαννάκη κάνοντας λόγο για την «εξαιρετική δουλειά που κάνει» και την «σημαντική συμβολή του στην κατάρτιση του προγράμματος» και στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Δημήτρη Καραμάνη «για την προσφορά του τις παρεμβάσεις του, την άψογη και αποδοτική συνεργασία και την αποτελεσματικότητά του». Πηγή www.tabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: