Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μόνη λύση είναι ο δόμος του αγώνα είπε ο Γ. Μαρίνος


Στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, μπροστά στις πύλες του εργοστασίου στη Λάρυμνα, μίλησε τη Δευτέρα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας.
«Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και η τρικομματική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. έκαναν μια εχθρική επίθεση για το σύνολο της εργατικής τάξης, αλλά και για σας τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, που έχτισαν με θυσίες αυτό το μεγαθήριο και θρήνησαν νεκρούς, στάθηκαν δίπλα σε σακατεμένους», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρίνος.
Σε αυτές τις συνθήκες σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ υπάρχει μόνο μια απάντηση: «Η μοναδική απάντηση είναι καλή οργάνωση της πάλης, άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς ανοχή, χωρίς κωλυσιεργία απ’ την πλευρά του Σωματείου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οχι στη μείωση των μισθών. Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε».
Αναφερόμενος στους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» τόνισε ότι δείχνουν το δρόμο και συνέχισε: «Και έχετε εσείς υποχρέωση, όπως κάθε εργάτης, όπως συνολικά η εργατική τάξη, να πάρει αμέσως πρωτοβουλία και να επιβάλει διαδικασίες για συλλογικές αγωνιστικές αποφάσεις». Καταλήγοντας αφού επεσήμανε ότι το ΚΚΕ όπως πάντα θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων τόνισε: «Έχει δύναμη η εργατική τάξη. Μπορεί να παλέψει και να διεκδικήσει την εξουσία για δικό της όφελος. Μπορεί αυτά τα μεγάλα εργοστάσια, που μπορούν να είναι πηγές τεράστιου πλούτου, να μπουν στην υπηρεσία ενός ολόκληρου λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: